Overwatch 2Overwatch 2 Nyheter

Overwatch 2 Säsong 11 Mid-Season Update Sparks Kontrovers

Overwatch 2-gemenskapen är i uppror efter lanseringen av säsong 11 mid-season-uppdateringen den 9 juli 2024. Plåstret, som introducerade betydande buffs till tankrollen och nerfs till vissa skadehjältar, har mötts med utbredd kritik från spelare som tycker att förändringarna har gått för långt.

Tankbuffertar anses vara överdrivna

En av de mest omtvistade förändringarna i uppdateringen är de betydande buffertarna till tankhjältar. Blizzard syftade till att ta itu med de överlevnadsproblem som tankar har mött sedan spelet övergick från ett sex-vs-sex-format till fem-vs-fem. Många spelare hävdar dock att buffarna har gjort tankar övermäktiga.

Anmärkningsvärda förändringar inkluderar:

  • Ökad ultimat generation för tankar
  • Minskad effektivitet av skaderollen passiv mot tankar
  • Specifika buffs till enskilda tankhjältar, till exempel Ramattra’s Nemesis-form som effektivt får 1,000 HP

Spelare har tagit till sociala medier för att uttrycka sin frustration, med vissa som kräver en återgång till det ursprungliga sex-vs-sex-formatet. En video som publicerades på Reddit visade Bastion i tornform som kämpade för att skada Mauga, även när han sköt genom en Baptiste-ultimat, vilket ytterligare lyfte fram den upplevda obalansen.

Kontroversiella Pharah-förändringar

Uppdateringen inkluderade också nerfs till Pharah, en skadehjälte som har varit en källa till frustration för många spelare. Medan lappanteckningarna indikerade att hennes Concussive Blast skulle få sin skada borttagen och knockback-radie minskad, ökade förmågans knockback faktiskt med 11%.

Overwatch 2 streamer Metro kritiserade förändringarna och uppgav att direkta träffar från Concussive Blast fortfarande skadar och att Pharahs huvudräknare, Cassidy, också var nerfed i uppdateringen. ”Inkompetens när det är som bäst”, anmärkte han.

Blizzards svar och framtida planer

Lead gameplay designer Alec Dawson erkände förändringarnas djärva natur i ett uttalande den 8 juli och noterade att balansteamet tog ”större svängningar” med den här uppdateringen. Han försäkrade dock spelarna om att Blizzard skulle vara ”mer reaktiva med alla spelproblem som inte är i linje”, vilket tyder på att ytterligare balansjusteringar kan vara i horisonten.

Trots bakslaget introducerade uppdateringen också spännande nytt innehåll, till exempel Overwatch 2 x Transformers-samarbetsevenemanget, som innehåller exklusiva skinn och utmaningar.

Eftersom samhället fortsätter att uttrycka sin oro är alla ögon på Blizzard för att se hur de kommer att ta itu med de upplevda obalanserna och återställa en känsla av rättvisa i spelet.


Alec Dawson

Alec Dawson är Lead Gameplay Designer för Overwatch 2 på Blizzard Entertainment. Han arbetade tidigare som lead game designer på Blizzards utvecklingsteam för Hearthstone.

Dawson studerade design på college och arbetade för en liten studio som skapade mobilspel innan han började på Blizzard. Som Lead Gameplay Designer på Overwatch 2 spelar han en nyckelroll i utformningen av spelets designfilosofi, hjältebalans och nya hjältesläpp som Mauga.

I en ny intervju med Polygon delade Dawson insikter om hur Overwatch-teamet närmar sig att lägga till nya hjältar, vikten av tidiga förhandsgranskningar och deras utvecklande strategi för hjältebalansjusteringar. Han uttryckte också spänning över det positiva fanmottagandet för avslöjandet av Overwatchs kommande skadehjälte, Venture.

Mikael Lodi

Hej, jag heter Mikael Lodi. Jag har spelat hela mitt liv, särskilt Dota 2, men jag älskar även CS och Overwatch. Esport har alltid fascinerat mig, och jag älskar att dela med mig av mina kunskaper till andra gamers. Låt oss hålla igång spelpratet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button