Overwatch 2Overwatch 2 Nyheter

Rampant fusk stör Overwatch 2: s topp 500 leaderboard

Under de senaste veckorna har Overwatch 2: s topprankade matcher översvämmats av uppenbara fuskare, vilket orsakar oro bland streamers och elitspelare om Blizzards förmåga att kontrollera fusk. Dessa fuskare har nått de högsta nivåerna av spel utan snabba förbud, vilket skadar spelets rättvisa konkurrens.

Även om Blizzard förbjuder vissa fuskare tar det mycket tid och engagemang att nå de högsta rankningarna i Overwatch. För att komma in i dessa spel på hög nivå och orsaka problem måste fuskare fuska i många matcher. Gemenskapen har märkt detta pågående problem.

Overwatch fusk kris utsatt

En instans involverade en match inspelad av BastionMain som fångade Overwatch-communityns uppmärksamhet, särskilt streamer Flats. I videon kan du se en spinbotter – en fuskare som använder programvara för att få sin karaktär att snurra snabbt, förvirra motståndare och göra det svårt för dem att skjuta tillbaka.

Denna spinbotter samarbetade med en annan spelare, troligen för att hjälpa dem att klättra i graderna. Det är dock fortfarande oklart om partnern också fuskade. Flats ifrågasatte partnerns integritet. Klippet som visar en spinbotter chockade inte bara många utan underströk också en större fuskfråga.

Streamer Flats analyserade reprisen live och betonade hur allvarligt problemet har blivit och ifrågasatte Blizzards förmåga att stoppa fuskare. Han nämnde en märkbar ökning av fusk, och pekade särskilt ut en berömd duo som orsakade kaos i de 500 bästa spelen.

Flats noterade närvaron av en ökänd duo som verkar mitt i topp 500-rankerna och fuskade dagligen. Denna duo har till och med fuskat under liveströmmar, men ändå har inga åtgärder vidtagits mot dem. Han kritiserade utvecklarna för att inte ha bättre system för att upptäcka och förbjuda fuskare i förebyggande syfte.

Även om han var frustrerad erkände Flats fortfarande utmaningen att upptäcka fuskare i avslappnade lägen som Quick Play på grund av färre spelade spel. Han uttryckte dock misstro mot att en fuskare kunde infiltrera en topp 500-lobby. Det är som att titta på en Roomba, noterade han och tillade att det bästa är att de är fruktansvärt ineffektiva och ganska absurda.

Många streamers, inklusive Flats, har distanserat sig från Overwatch 2, frustrerade av spelets nuvarande tillstånd. Säsong 10 har misslyckats med att få kontakt med en betydande del av samhället, vilket leder till minskat engagemang. Även om fuskare inte är det enda problemet, har Flats varit mycket vokal om Blizzards dåliga hantering av problemet och belyser hur det påverkar många spelare.

Detta är inte ett isolerat fall eftersom Flats noterade att många människor har pratat om fusk under de senaste tre eller fyra veckorna. Han nämnde att han stötte på flera fuskare i sina spel, i flera spel i rad. Hans erfarenheter återspeglar en bredare känsla bland spelare som känner att spelet undergrävs av okontrollerad fusk.

Flats uttryckte sin bestörtning och nämnde att även om han inte njuter av Overwatch just nu eftersom spelet inte känns särskilt roligt för honom, förstörs det av fuskare, och ingenting görs åt det. Han noterade att fuskare var i hans spel såväl som i emonggs spel.

Han betonade att det är pinsamt för spelet när framstående streamers stöter på uppenbara fuskare utan några återverkningar.

Som några av de största streamersna i spelet hävdade Flats att om människor uppenbarligen och öppet rage-hackar i matcherna och inget görs åt det, blir det det mest pinsamma för ett videospel. Han tyckte att det faktiskt var ”f***ing pinsamt”.

Flats antydde att han vet mer om fuskfrågan men delade inte detaljer. Han nämnde att det finns mer till historien, men han ville inte uppmärksamma den. Han föreslog också att problemet kan vara värre än folk tror och beskrev det som mycket allvarligt.

Denna fuskris kommer efter en stor bugg med karaktären Venture, vilket förstör spelet för många spelare. När Overwatch-communityn hanterar dessa problem växer trycket på Blizzard för att fixa dem snabbt.

Overwatch 2

Overwatch 2 is a 2022 first-person shooter game developed and published by Blizzard Entertainment. As a sequel and replacement to the 2016 hero shooter Overwatch, (wikipedia)

Mikael Lodi

Hej, jag heter Mikael Lodi. Jag har spelat hela mitt liv, särskilt Dota 2, men jag älskar även CS och Overwatch. Esport har alltid fascinerat mig, och jag älskar att dela med mig av mina kunskaper till andra gamers. Låt oss hålla igång spelpratet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button