League of LegendsLeague of Legends Nyheter

Riot Games för att introducera nya övningsbots och bättre övningsverktyg i League of Legends

League of Legends är ett ganska utmanande spel. Med en mängd mästarförmågor, unika ikoner, varierande matchups, strategiska sökningar och dynamiska lagkamper.

Nybörjare lär sig ofta genom svåra upplevelser, vilket kan avskräcka nya spelare från att helt fördjupa sig i spelet.

Evolution av League of Legends bot AI-system

I League of Legends är bots datorstyrda motståndare, även kända som AI (Artificial Intelligence), som du kan spela mot i anpassade spel och Co-op vs. AI-matcher. De finns i tre svårighetsgrader: ”intro”, ”nybörjare” och ”mellanliggande”. Du kan bara spela mot ”intro” bots i Co-op vs AI-matcher, inte anpassade spel. På samma sätt är vissa botmästare endast tillgängliga i Co-op vs. AI, inte anpassade spel.

Den 24 januari 2012 bröt nyheten ut om att förbättra botsystemet med fler karaktärer, överlägsen intelligens och närvaro på Crystal Scar. Det uppgraderade systemet lanserades den 1 februari 2012.

Den 15 april 2014 fick bot AI en uppgradering. Den fokuserade främst på förbättrad farobedömning, undvikande av skicklighetsskott och uppdatering av föremålen de använder.

I tidigare versioner som V6.3 och V6.4 utökade Riot botalternativen i co-op vs. AI-läge. Dessa var kort tillgängliga för anpassade spel på PBE-servern men kom aldrig till liveservrarna.

Riot Games för att lansera förbättrade AI-bots

Riot Games förbereder sig för att introducera nya, förbättrade AI-bots till sina liveservrar. I september 2023 fick spelare chansen att prova nybörjarbotarna och erbjuda Riot några förbättringsförslag. Nu verkar det som om botarna är förberedda för liveservrarna, och Riot avslöjar planer för deras tillägg snart.

Riot testade de nya AI-övningsbotarna men drog dem snabbt från spelet för att ta itu med några buggar och ta hänsyn till spelarnas feedback. Spola framåt till nuet och de är glada över att dela med sig av sina framsteg.

Riot har meddelat att de nya Co-op vs. AI bots kommer att lanseras i LoL Patch 14.6 på liveservrarna. Innan detta kommer botarna att genomgå slutlig testning på PBE två veckor innan. Riots huvudmål med dessa bots är att hjälpa nya spelare att lära sig och ge erfarna spelare ett avslappnat läge att njuta av.

Sedan botens första testfas har Riot krossat cirka 80 buggar. De har också förbättrat botens utrustningsval och djungelnavigeringsfärdigheter. Det ger nya, spännande spelstrategier till bordet, inklusive användningen av djungelväxter!

De nya botarna är designade för att replikera ett riktigt spelscenario. Så istället för att ha två robotar i den översta banan, kommer en att ge sig ut i djungeln. AI:n kommer också att samarbeta för att ta djungelmål. Om spelare upptäcker några framtida buggar, uppmuntrar teamet dem att använda LoL Bug Reporter eller kontakta spelarsupport.

Övningsverktygsförbättring för att behärska ensammästare

Att bemästra grunderna och förstå de unika aspekterna av varje mästare kan vara knepigt. Det är där Riots träningsverktyg kommer in. Förutom botmatcher erbjuder träningsverktyget också en möjlighet för spelare att prova sina mästare och experimentera med nya saker.

Även om verktyget har varit tillgängligt ett tag, planerade Riot att förbättra det med nya element för en mer personlig spelarupplevelse.

Spelare kan nu tillämpa olika statuseffekter som bedövad, tystad, förblindad och rotad, bland annat, på sig själva. Den här nya funktionen låter dem experimentera med olika scenarier utan att behöva en annan spelare eller bot. Dessa effekter är dock bara tillämpliga på spelarna själva och kan inte tillämpas på motståndare.

Dessutom kan spelare nu överföra föremål från sitt lager till bots, så att de kan beräkna skadorna på enheter med motstånd.

Spelare kan också tilldela förtrollningssköldar till enheter, vilket blockerar den första förtrollningen som kastas mot dem. Det gynnar spelare som vill utforska interaktioner mellan olika trollformler utan att behöva en vän för att spela en karaktär med trollformelsköld.

League of Legends

League of Legends , commonly referred to as League, is a 2009 multiplayer online battle arena video game developed and published by Riot Games. Inspired by Defense of the Ancients, (wikipedia)

Riot Games

Riot Games, Inc. is an American video game developer, publisher, and esports tournament organizer based in Los Angeles, California. (wikipedia)

Eva Enta

Hej, jag heter Eva, bara en vanlig gamer-tjej. Om jag inte spelar Fortnite eller League of Legends tittar jag förmodligen på någon Esports-turnering. Låt oss hålla spelandan vid liv!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button