League of LegendsLeague of Legends Nyheter

TL Impacts uppriktiga syn på nederlaget mot Top Esports – ”de är bara smartare”

Efter FlyQuests nedslående körning i Play-Ins-scenen är de ute av turneringen. Nu är alla ögon på Team Liquid för att representera Nordamerika på MSI i år. Men att döma av deras första uppsättning på MSI 2024 kan optimismen avta.

Team Liquid kom inte bara kort, de var helt överväldigade. Trots en nära start i Game 1 tog Top Esports fast kontroll. Spel 2 och 3 visade knappt någon konkurrens. Endast under några flyktiga ögonblick verkade det som om Team Liquid kunde vinna en vinst.

Tyvärr upprepade Impact dessa känslor. Han påpekade de problem de mötte mot Top Esports samtidigt som han delade sin egen besvikelse.

Impacts analys av Team Liquid på MSI 2024

Impact är en erfaren proffsspelare vars relevans till stor del beror på hans unika tankeprocess. Efter att ha intervjuat honom vid flera tillfällen har jag lagt märke till hur han formulerar sina tankar verbalt. Alla frågor om en spelaspekt transporterar honom tillbaka till det ögonblicket och återupplever varje liten detalj i händelsen.

Det är tufft att se hur han ständigt kritiserar sig själv för även de minsta misstagen i en förlust. Efter matchen ledde hans besvikelse till att han tog på sig skulden varhelst han kunde resonera sig fram till det i nästan alla fall som har diskuterats.

Till exempel hade han många reflektioner om början av Game 2. I det här spelet fortsatte han att dö som Rumble, en sällsynt dålig uppvisning från den högst rankade topplanern i LCS. Han tror att detta härrörde från ett missförstånd med UmTi.

I spelets hetta flyttade Xin Zhao till den övre sidan av kartan, precis efter att ha kämpat Rek’Sai vid raptorsområdet. Under tiden hade 369 från Top Esports svårt efter en misslyckad handel på nivå 2. Han hade tagit tre träffar från ”E” -förmågan, och det var tydligt att han behövde hjälp. Scenen var inställd på ett intensivt möte mellan dessa formidabla motståndare.

Men det förväntade ropet på förstärkning som möjligen kunde leda till en dödlig utgång uteblev. Så här i efterhand är det uppenbart att detta missade tillfälle var ett stort misstag, och han är redo att ta på sig skulden för det.

När han reflekterade över de senaste händelserna i spelet sa Impact att han trodde att UmTi hade bestämt sig för att följa raptorerna eftersom han kunde matcha Xin Zhao. Han trodde att det var den bättre strategin att komma upp och ta ut Xin Zhao.

När han såg tillbaka kände Impact att det delvis var hans misstag att inte be UmTi att göra draget snabbare vilket skulle ha resulterat i 369: s avskedande och lämnat hans körfält i ett dåligt tillstånd. Detta scenario skulle ha tvingat motståndarna att använda värdefulla resurser för att rätta till situationen samtidigt som UmTi gav friheten att genomföra sina egna strategier.

Impact lade dock inte hela skulden på sig själv. Han föreslog också att UmTi delade en del av ansvaret för att inte fullt ut ha insett den prekära situationen. Trots att UmTi hävdade att han såg vad som hände, ansåg Impact att om UmTi inte hade för avsikt att ganka, borde han ha rensat ut helt. Å andra sidan, om hans avsikt var att gank, borde han ha släppt raptorerna och gått vidare i enlighet därmed.

Impact sa dessa saker i en mild konflikt med sig själv men i slutändan skrattade han bort det och sa att det faktiskt var bra. Trots den olyckliga händelsen har Team Liquid uppenbarligen tagit det i takt och sett det som en värdefull inlärningsupplevelse snarare än en förödande förlust.

Impact tog ägande av sin lagkamrats död och visste att Xin Zhao planerade en topside gank. Han erkände sitt fel i att inte avbryta UmTis bas och förstod för sent att en gank var överhängande. Han medgav att skulden för både det dåliga TP-spelet och den resulterande olyckliga situationen låg helt och hållet på hans axlar på grund av bristen på hans effektiva kommunikation.

I sin analys föreslog Impact att Team Liquid borde ha varit mer strategiskt för att motverka filbytena. Hans tro var att laget behövde anta en mer proaktiv hållning och engagera sig i tidiga spelaktiviteter som

Team Liquid kämpade för att utnyttja de få möjligheter de hade, sa Impact. Han kommenterade att Top Esports helt enkelt utklassade dem i matchningarna. Han nämnde också att Team Liquid hade svårt att anpassa sig till laneswap-strategin.

Impact gjorde en uppriktig bekännelse om Team Liquids ställning mot Top Esports och erkände att den senare visade sig vara överlägsen som ett lag. I scenarier där Team Liquid borde ha vidtagit omedelbara åtgärder erkände han att de ofta slutade förvirrade, vilket gav sina rivaler överhanden för att utnyttja situationen ännu mer. Denna försening, tror han, är en viktig faktor bakom deras minskande prestanda.

Top Esports visade starkare kompetens i laneswap-metan, vilket Impact känner bidrog avsevärt till deras fördel. Även om Team Liquid lyckades göra poäng ibland, kämpade de för att effektivt utnyttja sina fördelar.

Medan Team Liquid prioriterade teamfighting, observerade Impact att Top Esports presenterade överlägsen individuell skicklighet i strategiska tankespel. Han säger att det inte handlar om att utmärka sig i en enda aspekt, utan det är snarare intelligensen i deras spel som överträffar Team Liquid.

Impact använder dock dessa erfarenheter för att växa som spelare, särskilt med tanke på förra årets tuffa säsong med FlyQuest. Han öppnade upp om de lärdomar han har tagit från deras utmanande 2023-körning och belyste varför han sätter så höga standarder för sig själv i år.

Impact intog en självreflekterande hållning och betonade att hans nuvarande mål främst är inriktat på självförbättring, en medveten ansträngning som härrör från hans resolutioner 2024. Han uttryckte sina avsikter att odla bättre relationer inom sitt team och försökte förbättra sin feedback.

Han insåg att ett aggressivt förhållningssätt kan leda till att feedbacken avfärdas, vilket i sin tur ökar risken för vedergällningsaggression. Denna insikt har lett honom in på en väg mot förbättring, eftersom han betraktar det som en personlig fråga som har plågat honom under det senaste året. Impact indikerade ett steg mot att vara en förbättrad version av sig själv, samtidigt som han lade mer koncentration på sitt spel.

Även om Team Liquid inte fick det resultat de önskade sig i sitt första MSI-spel, är deras lagsammanhållning uppenbar i spelbilder. Impacts strategi verkar lovande och det finns optimism om att de kan förbättra sitt spel utan interna konflikter som FlyQuest. Trots att de inte är där de vill globalt, kan denna lista vara en bra investering för internationell framgång.

Trots deras bakslag är Team Liquid fortfarande en utmanare på MSI 2024. De har fortfarande möjlighet att avancera genom den nedre fästet. Men de behöver betydande förbättringar för att slå de ledande lagen i tävlingen.

Top Esports

Top Esports, previously known as Topsports Gaming, is a Chinese esports organization. Its League of Legends team competes in the League of Legends Pro League , (wikipedia)

Impact (gamer)

Jeong Eon-yeong , better known as Impact, is a South Korean League of Legends player for Team Liquid of the League of Legends Championship Series . (wikipedia)

Eva Enta

Hej, jag heter Eva, bara en vanlig gamer-tjej. Om jag inte spelar Fortnite eller League of Legends tittar jag förmodligen på någon Esports-turnering. Låt oss hålla spelandan vid liv!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button