League of LegendsLeague of Legends Nyheter

Riot hoppar över användargenererat innehåll i League of Legends och prioriterar integration mellan olika spel

För att behålla sin position i spelbranschen och locka en bredare publik har Riot Games utforskat olika vägar för att expandera sitt flaggskeppsspel League of Legends (LoL). Ett område där Riot verkar ovilliga att gå vidare är användargenererat innehåll (UGC), trots att detta tillvägagångssätt har varit framgångsrikt i andra titlar.

Enligt Riots chef Andrei van Roon kan företaget tänka sig att använda UGC i andra projekt, men ser inte LoL som en lämplig kandidat.

”Vi känner att mycket av det vi har byggt på League, där vi har styrkor, vad spelarna letar efter, för oss handlar mindre om att bygga en UGC-plattform och mer om att bygga vissa typer av erfarenheter med dessa karaktärer i en konkurrenskraftig eller semi-konkurrenskraftig miljö – att spela till MOBA: s styrkor, den action-strategiska mixen”, sade han.

Pu Liu, speldirektör för League of Legends, instämde i detta perspektiv och beskrev UGC som främst ett plattforms- och teknikspel som redan domineras av ett fåtal nyckelspelare som Fortnite, Roblox och Minecraft på en mycket konkurrensutsatt marknad.

Med den grundläggande LoL-spelarbasen åldrande och nykomlingar som minskar, letar Riot efter sätt att återuppliva sitt spel och nå ut till nya demografier. En metod som spelföretaget har använt för att uppnå detta mål är att förbättra integrationen mellan olika spel inom sitt ekosystem.

Denna strategi exemplifierades i slutet av 2023 när Riot introducerade en Legends of Runeterra-knapp på LoL-klienten, vilket gjorde det lättare för spelare att komma åt båda spelen och överlappa sina samhällen.

Även om inte alla Riot-spel kan dra nytta av en sådan nära integration, betonade Liu och van Roon sin avsikt att skapa ett sömlöst flöde mellan titlar i deras ekosystem. Van Roon erkände att LoL och dess spin-off-spel kanske inte har samma grad av publiköverlappning som Fortnite eller Minecraft. Ändå är studion engagerad i att främja en mer sammankopplad spelupplevelse för sin spelarbas.

Bolagets betoning på integration mellan olika spel återspeglar dess önskan att förbli konkurrenskraftig i det ständigt föränderliga spellandskapet och locka nya spelare utan att ge sig in i det starkt ifrågasatta UGC-området.

Den åldrande spelarbasen och ny demografi

I takt med att fler spelare blir äldre inser Riot vikten av att tilltala yngre demografier och hålla den befintliga spelarbasen engagerad. Van Roon påpekade att även om LoL:s kärnpublik kanske åldras finns det fortfarande möjligheter att locka nykomlingar genom korskampanjer och sammankopplade spelupplevelser.

Att till exempel integrera en knapp för Legends of Runeterra i LoL-klienten lockar inte bara LoR-spelare utan gör också att MOBA-spelets fans får upp ögonen för strategispelet.

Jag tror att om jag tittar på vad Riots styrkor är och våra konkurrensfördelar, kommer jag inte att ta den striden med Epic

Pu Liu

Genom att effektivisera processen för spelare att utforska olika Riot Games, strävar företaget efter att utöka sin spelarbas och samtidigt upprätthålla lojaliteten bland befintliga fans. Enligt Van Roon innebär detta tillvägagångssätt mindre risk än att ge sig in i den mycket konkurrenskraftiga sektorn för användargenererat innehåll.

Hotet från Fortnite och andra UGC-titlar

The League möter hård konkurrens från spel som Fortnite och Roblox, som inte ens existerade under sin topp. Till den här utmaningen kommer tillgänglighetsproblemen med ett 15 år gammalt spel: det är komplext och kan kännas överväldigande för nykomlingar, särskilt när de ställs inför erfarna spelare som har varit en del av gemenskapen i flera år.

Riot Games är väl medvetna om att användargenererat innehåll kan vara ett kraftfullt verktyg för att behålla spelare och utöka publiken. Med tanke på UGC-sektorns mycket konkurrenskraftiga karaktär och de inneboende riskerna har företaget ändå beslutat att inte införa den här funktionen i League of Legends. Istället fokuserar man på cross-game integration som en alternativ strategi för att skapa ett mer sammankopplat spelekosystem och tillgodose sin befintliga fanbas samtidigt som man lockar nya demografier med mindre risk.

League of Legends

League of Legends , commonly referred to as League, is a 2009 multiplayer online battle arena video game developed and published by Riot Games. Inspired by Defense of the Ancients, (wikipedia)

League of Legends: Wild Rift

League of Legends: Wild Rift is a multiplayer online battle arena mobile game developed and published by Riot Games for Android and iOS. (wikipedia)

Mikael Lodi

Hej, jag heter Mikael Lodi. Jag har spelat hela mitt liv, särskilt Dota 2, men jag älskar även CS och Overwatch. Esport har alltid fascinerat mig, och jag älskar att dela med mig av mina kunskaper till andra gamers. Låt oss hålla igång spelpratet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button