CS 2CS 2 Nyheter

Team Falcons dominerande seger mitt i utmaningarna på ESL One Birmingham

I en explosiv uppvisning av lagspel och individuell skicklighet besegrade Falcons BetBoom Team i en avgörande 3-0 sweep, vilket markerade deras tredje turneringsseger i år.

Falcons framgångssaga började när de gick med i Dota 2-scenen i november förra året och förde samman erfarna spelare och ungdomlig talang.

Laget, som leds av Malr1ne och tränas av Aui_2000, har snabbt gjort sig ett namn med imponerande prestationer i varje turnering de deltar i.

Ändå var resan till mästerskapstiteln inte utan sina utmaningar.

Neta ”33” Shapira från Team Liquid, som föll kort mot Falcons i kvartsfinalen i den lägre konsolen, uttryckte frustration över ESL: s plats och spelhantering.

I en intervju med Dot Esports delade 33 sitt lags besvikelse och uppgav att de kände sig underförberedda på grund av brist på integritet och långa timmar på plats.

Trots dessa utmaningar förblev Team Falcons fokuserade och beslutsamma.

En skakig start, men orubblig beslutsamhet

Turneringen började med en skakig start för Falcons.

Malr1ne anlände först på tävlingens andra dag, medan Sumail ”SumaiL” Hassan stod in som deras mid laner.

De lät inte detta bakslag avskräcka dem. Med grit och beslutsamhet lyckades de skrapa igenom grupperna och säkra en plats i slutspelet i övre fästet.

Deras första förlust kom mot Tundra Esports, men detta krossade inte deras anda.

I finalen i den lägre gruppen mötte de BetBoom Team, som hade förberett sig med en snabb Dota 2-draft som var utformad för att överraska Falcons.

Team Falcons lugn och anpassningsförmåga lyste dock igenom och gjorde det möjligt för dem att vända spelet på huvudet och säkra en seger.

Falcons var den nyaste organisationen som tävlade på ESL One Birmingham

Sportsinsite.com

BetBoom Team återvände till match två med en liknande strategi, men än en gång kunde Falcons motverka sina motståndares taktik.

I båda matcherna var det synergin mellan varje Falcon-spelare som i slutändan förde dem till seger.

Det tredje spelet såg BetBoom Team kämpa för att hålla jämna steg med Falcons obevekliga momentum.

När serien kom till ett slut stod Falcons segrande, deras beslutsamhet obruten.

ESL Ett Birmingham: Områden för förbättring

För Neta och hans team fungerade besvikelserna från ESL One Birmingham som en påminnelse om vikten av rätt plats och spelhantering för konkurrenskraftiga Dota 2-lag.

I sin intervju med Dot Esports uttryckte Neta ”33” Shapira oro över flera aspekter av ESL: s evenemangshantering som kan förbättras för att bättre stödja konkurrenskraftiga Dota 2-lag.

Falcons var i rummet precis intill oss, och vi kunde höra varandra prata. Det var ganska frustrerande. Vi kunde inte ens prata om spelen utan att våra motståndare hörde oss.

Neta ”33” Shapira

Han rekommenderade ESL att överväga att flytta hotellen och tävlingsarenan närmare varandra för att göra det lättare att ta sig dit, att inrätta en viloplats på tävlingsarenan där spelarna kan ladda om mellan matcherna och att garantera avskildhet under matcherna för att hjälpa lagen att behålla fokus och koncentration.

Falkarnas väg till Riyadh fortsätter

Efter att ha säkrat ännu en trofé är Team Falcons fyllda av spänning när de förbereder sig för den största utmaningen i sina unga karriärer – det kommande Dota 2 World Championship i Riyadh.

Coach Aui_2000 säger att laget lätt knöt an till sin nya organisation på grund av sina tidigare relationer, men att upprätthålla en stabil mentalitet på matcherna är en annan sak. Hån, skitsnack och förluster påverkar dem mer än de borde tillåta; och han medger att laget kämpar med det just nu.

”Vi vann turneringen, men jag tror att vår form och vårt mentala inte är de bästa. Vi presterade bra när det gällde, men många andra lag kan prestera på en bättre nivå.”

Men med en anmärkningsvärd meritlista på tre turneringssegrar i år är de mer beslutsamma än någonsin att dra nytta av erfarenheterna från ESL One Birmingham, fortsätta sin segersvit och cementera sin plats bland de bästa lagen på scenen.

Dota

Dota is a series of strategy video games. The series began in 2003 with the release of Defense of the Ancients , (wikipedia)

Dota 2

Dota 2 is a 2013 multiplayer online battle arena video game by Valve. The game is a sequel to Defense of the Ancients , (wikipedia)

Mikael Lodi

Hej, jag heter Mikael Lodi. Jag har spelat hela mitt liv, särskilt Dota 2, men jag älskar även CS och Overwatch. Esport har alltid fascinerat mig, och jag älskar att dela med mig av mina kunskaper till andra gamers. Låt oss hålla igång spelpratet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button