Overwatch 2Overwatch 2 Nyheter

TSM markerar stor återgång till Overwatch esports-scenen efter 7-års hiatus

Team SoloMid (TSM), ett stort namn i nordamerikanska esports, är tillbaka i Overwatch-spelet. De har registrerat de flesta av Timeless, ett välkänt OWCS-team. Denna återkomst kommer sju år efter TSM: s senaste engagemang med Overwatch.

För sju år sedan beslutade TSM att dra tillbaka sitt Overwatch esports-team, eventuellt för att de inte ville engagera sig i franchisesystemet för den nu nedlagda Overwatch League. Eftersom det inte finns någon rejäl deltagaravgift i toppnivåkonkurrensen har TSM beslutat att återvända till spelet.

TSM: s Overwatch-comeback

I sin strävan att återvända till Overwatch-esportscenen hade TSM engagerat sig med olika lag. Så småningom bestämde de sig för att underteckna det begåvade laget som tidigare spelade under Timeless. Detta lag har inte bara erfarenhet av den nordamerikanska Overwatch Championship Series, utan de har också bevisat sitt värde i den nordamerikanska FACEIT League.

John ”iCy” Kazura och Julian ”Raikker” Bevien-Guevarra går med i rankningarna som Tanks. Joshua ”Chopper” Song, Julian ”Rokit” Pizana och Park ”SeonJun” Seon-jun kliver in som DPS-rollspelare. Slutligen, för att hålla ner Support, har vi Christopher ”Cjay” Smith och James ”MagicM8Ball” Macpherson.

An ”OPENER” Gi-beom, ett stöd för Timeless under de två första etapperna av OWCS, är dock inte en del av det nya TSM-laget.

Innan laget officiellt undertecknades kom TSM kort i steg 1 och kunde inte gå vidare från sin grupp på grund av en förlust mot Citrus Nation. Detta innebar att de inte kunde delta i den första OWCS Major på Dreamhack Dallas eftersom deras nederlag mot Citrus Nation lämnade dem med otillräckliga Circuit Points för kvalificering.

Lyckligtvis har TSM fortfarande en chans att uppträda på Esports World Cup i Riyadh, Saudiarabien. Det är ett av de lag som bjuds in direkt till masternivån i FACEIT League, och att delta i detta evenemang kan också kvalificera det till VM.

I en dokumenterad chatt med GGRecon, den tidigare huvudtränaren för ENCE, Jordan ”Gunba” Graham, delade en chastiserande åsikt om OWCS Group-sådd. Han gynnade TSM, tilldelad en av de mer formidabla grupperna.

Han uttryckte sin oro över att deras resa till Dallas äventyrades när de konfronterades med nederlag två gånger i följd på grund av en felaktig schweizisk scen som misshandlade deras sittplatser. Han påpekade att de var tvungna att delta i en särskilt utmanande grupp, eftersom han beklagar tillståndet för den nu pensionerade tränaren.

TSM gör för närvarande bra ifrån sig i FACEIT League NA. De gjorde 2-0 tack vare vinster mot Avidity och för att Smart Fellas förverkade. Deras tuffaste matcher, mot lag som Luminosity, Toronto Defiant, Students of the Game, M80 och Citrus Nation, kommer sannolikt att inträffa mot slutet av månaden.

LCS-utträde och framtidsplaner

År 2023, efter flera förändringar i deras personal, befann sig den berömda nordamerikanska esportsgruppen, TSM, nere på bara åtta lagmedlemmar. Under åren har TSM haft en spännande resa och markerat betydande milstolpar i historien om den nordamerikanska League of Legends.

Men mitt i några stigningar och fall beslutade TSM att lämna League of Legends Championship Series den 20 maj 2023. Efter detta stora drag förvärvade Shopify Rebellion LCS-platsen som tidigare innehades av TSM i september 2023.

Även om TSM ursprungligen sa att de skulle fortsätta tävla i League of Legends esports, bara i en annan region, klargjorde de inte sina planer eller varför de inte var en del av säsongen 2024.

Med ett fast uttalande om deras engagemang för esports delade TSM framtida planer och lovade regelbundna uppdateringar till fansen. De nämnde sitt engagemang i olika esports, inklusive League of Legends.

TSM erkände sina supportrar och deras oro. Det uppskattade deras tålamod och försäkrade dem om att det har arbetat hårt med sin esportplan. Även om det inte kan avslöja alla detaljer om sina planer, bekräftade TSM att det aktivt letar efter att gå med i flera toppnivå-esporttitlar som League of Legends, Valorant och Call of Duty.

Team SoloMid

Team SoloMid, commonly referred to by its abbreviation TSM, is a professional esports organization based in the United States. It was founded in September 2009 by Andy ”Reginald” Dinh. (wikipedia)

Mikael Lodi

Hej, jag heter Mikael Lodi. Jag har spelat hela mitt liv, särskilt Dota 2, men jag älskar även CS och Overwatch. Esport har alltid fascinerat mig, och jag älskar att dela med mig av mina kunskaper till andra gamers. Låt oss hålla igång spelpratet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button