Dota 2Dota 2 Nyheter

Tundra, PSG Quest och OG segrade i tabellen för Dota Elite League

I en rafflande serie matcher under den schweiziska fasen av Dota 2 Elite League gick Tundra Esports, OG och PSG Quest segrande ur striden och säkrade sina platser i nästa omgång av tävlingen. Varje lag visade upp exceptionell skicklighet och strategi för att vinna imponerande 2-1-segrar och sätta scenen för en intensiv fortsättning av turneringen.

Om PSG Quest

PSG Quest är ett Dota 2-esportlag baserat i Qatar, bildat genom ett partnerskap mellan esportgrenen av den franska sportklubben Paris Saint-Germain (PSG) och den Qatar-baserade esportorganisationen Quest Esports. Detta samarbete tillkännagavs efter att PSG avslutat sitt namnrättighetspartnerskap med LGD Gaming, vilket markerar en ny satsning på Dota 2-scenen med Quest Esports. Teamet, även känt som Quest Esports och tidigare känt som Ooredoo Thunders, är involverat i både tävlingsscenen och gräsrotsinitiativ i Qatar, med fokus på Dota 2 och PUBG Mobile. PSG Quest har gjort anmärkningsvärda framsteg i olika turneringar, bland annat genom att säkra topplaceringar i Dota Pro Circuit 2023 West Europe Season 1 Lower Division och European Pro League under flera säsonger. Laget verkar under PSG:s varumärke och drar nytta av ekonomiskt stöd och varumärkesprofilering, medan Quest Gaming hanterar den esportfokuserade verksamheten. PSG Quest är en del av PSG:s bredare ambition att ta sig in i den globala esporteliten och underhålla icke-traditionell fotbollspublik.

Tundra Esports ställdes mot Blacklist International i en nagelbitande serie. Trots Blacklists starka start med en seger på en timme i den första matchen, gjorde Tundra Esports en anmärkningsvärd comeback och vann de två följande matcherna på 20 respektive 34 minuter. Topias ”Topson” Taavitsainen från Finland stod ut som en nyckelspelare för Tundra och hade ett imponerande kill-death-assist (K-D-A)-förhållande på 8,7/3,7/13,0.

OG:s kamp mot Heroic var lika fängslande, och serien förlängdes till ett 73-minuters maraton i den första matchen. Heroic lyckades vinna i den andra matchen, men OG triumferade till slut med en avgörande 35-minutersseger i den sista matchen. Adrian ”Wisper” Dobles från Bolivia var en framstående artist för OG och uppnådde ett anmärkningsvärt 11/4/16 K-D-A-förhållande.

PSG Quest visade också prov på sin skicklighet genom att vinna den första och sista omgången mot Talon Esports, där varje match varade i 39 respektive 36 minuter. Tony ”No!ob” Assaf från PSG Quest från Libanon visade sina färdigheter med ett 8,7/2,7/12,3 K-D-A-förhållande, vilket bidrog avsevärt till hans lags framgång.

Elite League, som organiseras av FISSURE och ESB, har 24 lag från hela världen som tävlar i en tier-one-turnering som sträcker sig från 31 mars till 14 april 2024. Tävlingen är uppdelad i tre steg: det schweiziska steget, ett round-robin-gruppsteg och slutspelet. De åtta bästa lagen från den schweiziska fasen går vidare till round-robin-fasen, där de får sällskap av åtta lag som fått direkta inbjudningar.

Round-robin-slutspelet, som inleddes den 5 april, består av två grupper med åtta lag i varje. Lagen möts i bäst av två matcher, där de två bästa lagen från varje grupp går vidare till slutspelets övre grupp. Det tredje och fjärde placerade laget går till den nedre gruppen, medan de återstående lagen elimineras.

Slutspelet, som inleds den 12 april, utlovar intensiv konkurrens när lagen kämpar om en del av prispotten på 960 000 USD. Den stora finalen, en match i bäst av fem, kommer att utse mästaren, som tar hem 300 000 dollar.

I takt med att Elite League utvecklas väntar både fans och spelare ivrigt på resultaten av de kommande matcherna, med Tundra Esports, OG och PSG Quest bland favoriterna för att göra anspråk på den prestigefyllda titeln.

Mikael Lodi

Hej, jag heter Mikael Lodi. Jag har spelat hela mitt liv, särskilt Dota 2, men jag älskar även CS och Overwatch. Esport har alltid fascinerat mig, och jag älskar att dela med mig av mina kunskaper till andra gamers. Låt oss hålla igång spelpratet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button