League of LegendsLeague of Legends Nyheter

Två League of Legends-mästare valdes antingen eller förbjöds i nästan varje match i MSI 2024-turneringen.

Mid-Season Invitational 2024 är över, med Gen.G som kröntes mästare den 19 maj efter att ha demonterat Bilibili Gaming i finalen. Meta var otroligt mångsidig, men två mästare var närvarande i nästan varje pick- och banfas.

Dessa två mästare är kraftfulla League of Legends AD bär Kalista och Senna. De dominerade båda den nedre körfältmetan, även om den förra valdes som ett stöd tre gånger. Skyttarna nådde 91 procent val- och förbudsfrekvenser vid MSI 2024, enligt League stat site Oracle’s Elixir.

När Kalista valdes för ADC registrerade Kalista en vinstnivå på 52 procent, medan det antalet nådde fantastiska 68 procent för Senna.

Kalista och Sennas styrkor

Båda mästarna steg till toppen på grund av deras unika förmågor och skalning. Kalista har en kraftfull ultimat som låter dig engagera fiender och rädda en lagkamrat när det behövs. Dessutom är hon mobil och blir kraftfullare när spelet fortsätter, som Senna. Senna förlitar sig på skalning genom att plocka upp Mists, vilket gör det möjligt för lag att välja ett aggressivt stöd som Ornn tillsammans, vilket höjer hotet från deras sammansättning.

Kalista och Senna var de enda mästarna som korsade tröskeln på 90 procent. Faktum är att den tredje mästaren med den högsta närvaron i turneringen var K’Sante. Trots att han gjorde fruktansvärt i solokö är han utan tvekan den starkaste topplanern i den konkurrenskraftiga scenen från och med nu. Han är en perfekt blandning av tank och fighter, vilket gör honom till ett farligt tillskott till alla lag i turneringens meta.

Andra populära val

Andra populära mästare var Taliyah, Nautilus, Vi, Ashe och Varus, som alla hade mer än 70 procent val- och förbudsfrekvenser. Men bara en av dem, Ashe, hade en vinstnivå på över 50 procent, enligt Oracle’s Elixir.

Medan Vi hade den högsta närvaron på 100%, var hennes vinstfrekvens bara 33% över 9 spelade spel, vilket visade att hon kämpade för att göra en stor inverkan trots att hon var ett högt prioriterat val.

Så sammanfattningsvis var de två skyttarna Kalista och Senna centrala bitar i nästan varje lagkomposition på MSI 2024 på grund av deras skalning, nytta och synergi med aggressiva stöd. Medan andra mästare som K’Sante och Vi också var mycket omtvistade, stod Kalista och Senna ut som verkligt dominerande val som definierade botfältmetan.


Ashe

Ashe är en mästare i det populära onlinespelet League of Legends. Hon är en skytt och en av de ursprungliga mästarna som släpptes 2009. Här är en kort beskrivning av Ashe:

Ashe är frostbågsskytten och den isfödda värmaren som leder Avarosan-stammen i Freljord, de hårda frusna länderna i Runeterra. Hon svingar en kraftfull båge av True Ice, ett förfäders vapen som gått i arv genom hennes släkt.

Som en prickskytt kretsar Ashes kit kring att sakta ner och försämra fiendens rörelse med sina förmågor:

  • Frost Shot (Passiv): Hennes grundläggande attacker saktar ner målets rörelsehastighet och ger ökad skada. Kritiska träffar ger en förstärkt sakta istället för bonusskada.
  • Volley: Hon avfyrar en kon av pilar som skadar fiender som träffas.
  • Hawkshot: Ashe skickar en hök för att spana och ge vision i ett område var som helst på kartan.
  • Förtrollad kristallpil (Ultimate): Hennes signaturförmåga avfyrar en enorm ismissil som bedövar den första fiendens mästare som träffas. Förlamningens varaktighet ökar ju längre pilen färdas innan den träffar.

Ashe är känd för sitt verktyg som en initiativtagare med sina långdistansstunningar, liksom hennes konsekventa skadeutgång genom kiting och sakta ner fiender med Frost Shot. Hon utmärker sig vid zonering och plockar potential med sin ultimata.

Eva Enta

Hej, jag heter Eva, bara en vanlig gamer-tjej. Om jag inte spelar Fortnite eller League of Legends tittar jag förmodligen på någon Esports-turnering. Låt oss hålla spelandan vid liv!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button