Dota 2Dota 2 Nyheter

Valve lappar Major Meepo Exploit i Dota 2

Valve har snabbt släppt en patch för att ta itu med en spelbrytande Meepo-exploatering som har plågat Dota 2-rankade matcher de senaste dagarna. Uppdateringen den 30 juni innehöll en enda anmärkning: ”Fixade exploateringar orsakade av Warlocks fasett, Meepos fasett, Witch Doctor & illusioner.”

Exploateringen involverade flera spelare och vissa hjältar, särskilt Meepo och hans Hero Facet Pack Rat, som gör att Meepo kan använda vanliga föremål i sin neutrala föremålsplats. Med en full inventering skulle Meepo-spelaren koppla bort, så att andra spelare kunde kontrollera hjälten. När de var frånkopplade kunde varje Meepo-klon använda Manta Style och släppa flera kopior av föremålet som sedan kunde säljas för en betydande guldfördel.

En annan variant av utnyttjandet använde Warlocks Black Grimoire neutrala föremål. Med hjälp av en frånkopplad hjälte som Shadow Demon eller Phantom Lancer kunde illusioner skapas med en full inventering som vid döden skulle släppa Grimoire. Med tillräckligt med staplar kunde ett helt lag nå nivå 30 mycket tidigt i spelet.

Exploateringen är sannolikt den främsta anledningen till att Meepos vinstfrekvens sköt i höjden med sju procent, enligt Dotabuff. Dota 2-spelare har översvämmat sociala medier och krävt att deras förlorade MMR ska återställas om exploiten användes i deras spel. Valve har dock hållit tyst om frågan utanför patch-utgåvan.

Det återstår att se om Valve kommer att ge någon kompensation för drabbade spelare eller straff för dem som missbrukade utnyttjandet för en orättvis fördel. En MMR-justering anses vara mycket osannolik av samhället.

Kolla också vilka lag som har kvalificerat sig till International 13 i beskrivningen


Meepo: Geomanceraren

Meepo är en unik hjälte i Dota 2, känd för sin förmåga att skapa flera kloner av sig själv. Som medlem av rasen Geomancer har Meepo en medfödd koppling till jorden, som han utnyttjar för att utföra otroliga bedrifter på slagfältet.

Med sin signaturförmåga Divided We Stand kan Meepo framkalla upp till fyra identiska kloner, var och en med sina egna styrkor och förmågor. Dessa kloner gör det möjligt för Meepo att vara på flera platser samtidigt, förvirra sina fiender och vända stridslyckan till sin fördel.

Meepos herravälde över jorden demonstreras ytterligare genom hans andra förmågor. Han kan snärja fiender med ett välplacerat nät, teleportera sig korta sträckor för att utmanövrera motståndare och till och med suga livskraften från sina fiender för att försörja sig själv och sina kloner.

Att leda en liten armé av Meepos är dock ingen lätt uppgift. Varje klon delar Meepos utrustning och erfarenhet, men har sin egen hälsa och mana att hantera. Den verkliga utmaningen ligger i att mikromanagera dessa kloner effektivt, eftersom en dödsfall innebär undergång för alla.

I rätt händer kan Meepo bli en ostoppbar kraft, som snabbt samlar resurser, driver flera banor och överväldigar även de mäktigaste hjältarna genom rent antal och skicklighet. Att bemästra denna unika och komplexa hjälte är ett bevis på en spelares strategiska skicklighet och mikromanagement-förmåga i Dota 2-världen.


Svart Grimoire

Black Grimoire är ett neutralt föremål i Dota 2 som beviljas genom att välja Warlock’s Facet. Det är en massiv arcane grimoire skriven av Demnok Lannik.

Hero kills och assists stärker Black Grimoire och ger den laddningar. Högerklick på föremålet förbrukar laddningarna och ger 250 erfarenhet per laddning till användaren. Föremålet startar på nedkylning och kan inte tappas.

Black Grimoire är det 288:e mest populära föremålet i Dota 2, med en vinstfrekvens på 38,57%. Warlock har det högsta antalet matcher med detta föremål på 8 757 och en vinstnivå på 38,68%.

I patch 7.36 introducerades Black Grimoire som ett neutralt föremål som ger laddningar baserat på hjältedöd och assist. Dessa laddningar kan konsumeras för att ge användaren erfarenhet.

Mikael Lodi

Hej, jag heter Mikael Lodi. Jag har spelat hela mitt liv, särskilt Dota 2, men jag älskar även CS och Overwatch. Esport har alltid fascinerat mig, och jag älskar att dela med mig av mina kunskaper till andra gamers. Låt oss hålla igång spelpratet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button