Dota 2Dota 2 Nyheter

The International 2024: Dota 2:s främsta turnering avslöjar konkurrerande lag

Det är dags för The International 2024, Dota 2:s mest prestigefyllda turnering, med 16 lag från hela världen som förbereder sig för att kämpa om den eftertraktade Aegis of Champions i Köpenhamn, Danmark.

Sex lag fick direkta inbjudningar baserat på deras prestationer under året:

 1. Laganda
 2. Xtreme Gaming
 3. Team Falcons
 4. Team Liquid
 5. Gaimin Gladiatorer
 6. BetBoom Team

De återstående tio platserna fylldes genom regionala kval, som avslutades i juni. Här är hur kvalen formades upp:

Västeuropa:

 • Entitet
 • Tundra Esports

Kina:

 • Team noll
 • G2.iG

Sydöstra Asien:

 • Talon Esports
 • Aurora

Sydamerika

 • HEROIC
 • Beastcoast

Nordamerika:

 • Substantiv

Östeuropa:

 • 1win

Kvalificeringarna gav några överraskande resultat. I Nordamerika misslyckades Shopify Rebellion, trots höga förväntningar och Arteezys återkomst, med att säkra en plats efter en smal förlust mot Team Nouns. I Kina framträdde 1win som en oväntad kvalare och överträffade favoriter som Virtus.pro.

Sydostasien såg en förändring i kraftdynamiken, med malaysiska och singaporianska lag som gjorde betydande framsteg. G2 x iG och Team Zero, båda med övervägande malaysiska roster, säkrade platser i turneringen.

The International 2024 kommer att äga rum från den 4 september till den 15 september, med gruppspelet från den 4 september till den 5 september, följt av huvudevenemanget från den 6 september till den 15 september. Turneringen kommer att hållas på Royal Arena i Köpenhamn, vilket markerar en återkomst till Europa för mästerskapet.

Medan lagen förbereder sig för tävlingen väntar fans över hela världen ivrigt på starten av turneringen. Eventet kommer att inledas med Gabe Newells ikoniska fras ”Let’s play some Dota”, som sätter scenen för vad som lovar att bli en episk uppvisning av skicklighet, strategi och lagarbete i Dota 2 esportvärlden.


TI 13

The International 2024, även känt som TI 13 eller TI 2024, är den trettonde upplagan av den årliga esportturneringen i världsmästerskapet i Dota 2 som arrangeras av Valve. Detta prestigefyllda evenemang kommer att äga rum i Köpenhamn, Danmark, på Royal Arena. Turneringen är planerad att pågå från den 4 september till den 15 september 2024, med gruppspel och inledande slutspel från den 4 september till den 10 september, och finalhelgen från den 13 september till den 15 september.

Turneringen kommer att bestå av 16 lag, där sex lag får direktinbjudningar baserat på deras prestationer i tidigare turneringar och de återstående tio lagen kvalificerar sig genom regionala kval. De representerade regionerna är Västeuropa, Östeuropa, Kina, Sydostasien, Nordamerika och Sydamerika.

International 2024 markerar en återgång till det format som användes under turneringens första år, med direktinbjudningar som utfärdas baserat på lagrankingar från globala turneringar, efter att Dota Pro Circuit upphörde efter 2023 års upplaga[2]. Prispotten för turneringen har ännu inte tillkännagivits.

Mikael Lodi

Hej, jag heter Mikael Lodi. Jag har spelat hela mitt liv, särskilt Dota 2, men jag älskar även CS och Overwatch. Esport har alltid fascinerat mig, och jag älskar att dela med mig av mina kunskaper till andra gamers. Låt oss hålla igång spelpratet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button