Dota 2Dota 2 Nyheter

Ame – En sann legend i Dota 2

Wang ”Ame” Chunyu, född den 7 april 1997, är en känd professionell Dota 2-spelare från Kina, som för närvarande spelar som carry för Xtreme Gaming.

Ame är känd för sina exceptionella färdigheter och strategiska spel och har blivit en framträdande person i Dota 2-communityn och förtjänat titeln som en legendarisk kinesisk carry.

Tidig karriär och väg till berömmelse

Ames professionella resa började 2015 med CDEC Youth, och han flyttade senare till LGD Gaming, där hans karriär verkligen tog fart.

Hans tid med LGD Gaming från 2017 till 2020 såg honom stiga till framträdande som en av de ledande bärspelarna i den kinesiska Dota 2-scenen.

Ames konsekventa prestationer och hängivenhet till carry-rollen, en position som han aldrig har avvikit från, skilde honom från mängden i en tid då många spelare ofta byter roller.

En kort pensionering och återgång till professionellt spel

I slutet av 2022 meddelade Ame att han skulle gå i pension efter en ändring i PSG.LGD:s laguppställning. Han tillbringade ungefär ett år med att fokusera på streaming innan rykten om hans återkomst till professionellt spel började cirkulera. Dessa rykten bekräftades när Ame gick med i Xtreme Gaming, vilket markerade en betydande comeback till scenen.

Anmärkningsvärda prestationer och statistik

Trots att han inte har vunnit The International (TI), Dota 2: s mest prestigefyllda turnering, har Ame en imponerande lista över prestationer. Han slutade 2: a på TI 2018 och 2021, 3: e 2019 och 5: e-6: e 2022 med LGD Gaming.

Hans andra turneringssegrar inkluderar MDL Changsha Major, EPICENTER XL, WePlay AniMajor, Riyadh Masters 2022, OGA Dota PIT Invitational och DreamLeague säsong 11.

Ame är också känd för sin anmärkningsvärda statistik i spelet. Han hade en av de lägsta genomsnittliga dödstalen i minut 25 under The International 2021 och är all-time-ledaren i professionella spelade matcher (84) och vinster (47) med hjälten Slark.

Från och med 2023 har Ame samlat över 3,94 miljoner dollar i prispengar, vilket gör honom till en av de mest inkomstbringande Dota 2-spelarna utan en TI-vinst.

Ame har visat sig vara inspiration för andra legender i spelet som Yatoro, den ukrainska Team Spirit-stjärnan som av många anses vara den bästa carry dota 2-spelaren.

Signaturhjältar och spelstil

Ame är vida känd för sin skicklighet med hjältar som Slark, Terrorblade, Phantom Assassin och Morphling.

Hans förmåga att spela ett brett utbud av carry-hjältar på en hög nivå har bidragit till hans rykte som en mångsidig och formidabel motståndare.

Framtidsutsikter med Xtreme Gaming

Med Ames återkomst till professionell Dota 2 är fansen angelägna om att se hur Xtreme Gaming kommer att prestera i kommande turneringar. Lagets senaste vinstfrekvens har varit runt 60%, vilket indikerar potential för tillväxt och framgång med Ame ombord.

När Xtreme Gaming förbereder sig för framtida evenemang kommer Dota 2-communityn att följa noga för att se om Ame kan fortsätta att leva upp till sin legendariska status och leda sitt team till seger mot toppkonkurrenter från hela världen.

Mikael Lodi

Hej, jag heter Mikael Lodi. Jag har spelat hela mitt liv, särskilt Dota 2, men jag älskar även CS och Overwatch. Esport har alltid fascinerat mig, och jag älskar att dela med mig av mina kunskaper till andra gamers. Låt oss hålla igång spelpratet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button