League of LegendsLeague of Legends Guider

Bästa djungelmästare för nybörjare i League of Legends

För de som är nya i djungelrollen i League of Legends kan det vara ett avgörande beslut att välja rätt mästare. Att välja lämpliga mästare kan i hög grad påverka din framgång i denna strategiska position.

Tips för nybörjare för att spela djungelmästare

Bekanta dig med de olika djungellägren och deras respawn-timers. Att veta vad varje läger ger, till exempel buffs från Red Brambleback och Blue Sentinel.

Utveckla effektiva rutter (även kända som ”pathing”) genom djungeln för att maximera din hälsa, tid och påverkan. Börja med enkla vägar, som att börja med den nedre sidans buff med hjälp av din bot lane, sedan flytta till vargar och den övre sidans buff.

Använd Smite för att säkra sista träffar på stora monster, särskilt buffs och mål som Dragon, Rift Herald och Baron Nashor. Kom ihåg att Smite ger betydande skador på monster, vilket kan hjälpa till att säkra dessa mål mot fiendens försök att stjäla dem.

Leta efter gankingmöjligheter där fiendens laners är överbelastade eller har låg hälsa. Kommunicera med dina lagkamrater för att förbereda dem för din ankomst.

Warwick

Warwick är känd för sin starka närvaro tidigt till mitt i spelet. Han utmärker sig i skärmytslingar med en enda målgrupp och har potenta gankfunktioner på grund av sin rörlighet och crowd control.
Fokuserar på att rensa djungelläger effektivt för att snabbt nå nivå tre. Warwicks första djungelväg innehåller ofta en kombination av Red Buff, Krugs och Raptors, vilket gör att han kan börja ganking tidigt.

Använda Blood Hunt för att spåra mål med låg hälsa och den rörelsehastighetsökning som den ger. Warwick bör leta efter överextended fiender eller de med låg hälsa för framgångsrika ganks.

Warwick är effektiv för att säkra mål som Dragon och Rift Herald på grund av hans ihållande skada och läkning. Hans ultimata kan också vara en spelväxlare för att säkra dödar eller undertrycka nyckelmotståndare under lagstrider.

Att lära sig att hålla ner Q (Jaws of the Beast) för att följa fiendens blixtar eller streck kan öka Warwicks dödspotential avsevärt. Att tajma Primal Howl för maximal effekt i lagstrider eller skärmytslingar kan vända tidvattnet genom att frukta flera fiender. Använd Infinite Duress inte bara för att engagera utan också för att fly eller avbryta fiendens viktigaste förmågor under lagstrider.

Var anpassningsbar med din djungelstigning. Även om en standardväg är till hjälp ligger Warwicks styrka i hans förmåga att reagera snabbt på gankingmöjligheter som presenteras av Blood Hunt.

Du kan kolla vår detaljerade guide, om du vill prova andra Bruiser-mästare:

Master Yi

Master Yi är en starkt rekommenderad mästare för nybörjare i djungelrollen i League of Legends, känd för sin okomplicerade mekanik och starka bärpotential.

Fokusera på att odla djungeln effektivt för att få nivåer och föremål snabbt. Master Yi är mindre beroende av tidiga ganks men kan dra nytta av överdrivna fiender på grund av hans höga skadeutgång.

När Master Yi förvärvar kärnföremål som Guinsoo’s Rageblade och Blade of the Ruined King blir han mycket kraftfull. Använd Highlander för att delta i slagsmål eller städa upp efter inledande skärmytslingar. Om du föredrar ett mer aggressivt tillvägagångssätt kan du specificera honom som en lönnmördare och försöka skjuta dina mål.

Master Yi kan solo drakar och andra neutrala mål relativt tidigt i spelet på grund av sin snabba attackhastighet och upprätthålla från Meditate.

Använd Alpha Strike inte bara för att hantera skador utan också för att undvika betydande fiendens förmågor eller tornskott under ganks och lagstrider. Medan Meditate främst är ett läkningsverktyg kan dess skadereduktion vara avgörande under striderna. Använd det för att överleva burstskador eller när du har låg hälsa.

Highlander är ditt viktigaste verktyg för att göra effektfulla spel. Använd den för att jaga dödar eller fly om en kamp blir ogynnsam. Kom ihåg att dödar och hjälper till att återställa dess nedkylning, så timing är avgörande. Master Yi är en utmärkt split pusher. Om lagstrider inte är gynnsamma, överväg att sätta press på sidobanor för att dra fiender bort från mål.

Sejuani

Sejuani är en tanky initiativtagare som utmärker sig i att starta slagsmål och suga upp skador för sitt lag. Hennes spel kretsar kring att kontrollera djungeln, säkra mål med sitt lag och använda sina crowd control-förmågor för att låsa ner prioriterade mål i skärmytslingar och lagstrider.

Börja med din W för effektiv rensning av djungelläger. Kom ihåg att autoattackera innan du använder förmågor för att maximera Frost-applikationen för din E. Leta efter gankmöjligheter där du kan applicera Frost med dina grundläggande attacker eller W, och använd sedan E för att bedöva. Din Q kan användas för att stänga klyftan eller fly om ganken går fel.

Din R är en spelförändrande förmåga. Sikta på att träffa viktiga mål i lagstrider eller använd den för att fånga ut fiender under skärmytslingar. Det kan också användas defensivt för att koppla bort.

För nybörjare börjar en säker och effektiv djungelväg med Blue Buff, följt av Gromp och Wolves, vilket ger nivå tre och låser upp alla dina grundläggande förmågor. Denna väg möjliggör en tidig gank eller att fortsätta odla genom att flytta till Raptors, Red Buff och Krugs. Kom ihåg att använda din Q för att snabbt röra dig genom djungeln och över väggar för effektiv väg.

Xin Zhao

Xin Zhao är en mångsidig och nybörjarvänlig djungelmästare i League of Legends, känd för sin starka tidiga spelnärvaro, utmärkta duellförmåga och enkla spel.

Fokusera på att rensa din djungel effektivt och leta efter tidiga gankingmöjligheter. Xin Zhaos starka tidiga spel gör det möjligt för honom att tävla om skyttelkrabbor och invadera fiendens djungel.

Använd din duellstyrka för att säkra drakar, Rift Herald och Baron. Xin Zhaos snabba clear och sustain från hans passiva gör honom utmärkt för att ta dessa mål. I lagstrider, använd din E för att engagera dig i prioriterade mål och din R för att isolera dem eller skydda dina bärare. Ditt mål är att störa fiendens backline och absorbera skador för ditt team.

En typisk Xin Zhao-kombo börjar med E för att stänga gapet, följt av Q och W för maximal skada. Använd R strategiskt för att antingen isolera ett nyckelmål eller mildra inkommande skador.

Leta efter banor där fienden är överextended. Din E ger en pålitlig gap-förslutare, och din Q: s knockup kan säkra dödar. Kommunicera med dina laners för att samordna crowd control och maximera gank-framgång.

Fokusera på att bygga föremål som förbättrar din duellförmåga och överlevnadsförmåga. Kärnföremål inkluderar Goredrinker för uthållighet och skada, Plated Steelcaps eller Mercury’s Treads för försvar och Sterak’s Gage för ytterligare överlevnadsförmåga i strider.

Amumu

Amumu, den sorgliga mumien, är en starkt rekommenderad djungelmästare för nybörjare i League of Legends på grund av hans enkla kit, effektfulla förmågor för kontroll av folkmassor och mångsidighet i byggvägar.

Fokusera på effektiv djungelröjning för att snabbt nå nivå 6. Amumus tidiga spel är relativt svagt jämfört med andra djunglar, så prioritera jordbruk framför aggressiva spel. Använd Amumus starka AoE-skada och tankiness för att säkra Dragons, Rift Herald och Baron. Hans Q och R är också utmärkta för att stjäla mål om det behövs.

Amumu lyser i lagstrider. Leta efter möjligheter att använda din ultimata på flera fiender. Engagera dig med Q, aktivera W och använd E och R för att låsa ner och skada motståndare.

Var uppmärksam på din mana-användning, särskilt tidigt. Växla din W (Despair) klokt för att spara mana medan du rensar läger. Din R (Curse of the Sad Mummy) är ditt mest kraftfulla verktyg. Sikta på att fånga så många fiender som möjligt, men tveka inte att använda den för att säkra dödar på viktiga mål.

Efter att ha nått nivå 6, leta efter gankingmöjligheter. Led med Q för att stänga klyftan och följ upp med din ultimata för garanterad folkmängdskontroll.

Nocturne

Nocturne utmärker sig i aggression tidigt till mitt i spelet och utnyttjar sin starka duellförmåga och globala närvaro för att säkra dödar och sätta press på fiendens laners.

Fokusera på effektiv djungelrensning för att snabbt nå nivå 6. Leta efter gankingmöjligheter med Duskbringer och Unspeakable Horror för att sätta press på banorna.

Använd din duellstyrka och läkning från Umbra Blades för att säkra drakar, Rift Herald och Baron. Paranoia kan användas för att tävla om mål eller fånga fiendens djungler på vakt.

Använd Paranoia för att engagera dig i prioriterade mål eller för att splittra fiendelaget genom att minska deras vision. Ditt mål är att störa fiendens backline och ta ut viktiga mål.

Lär dig att förutse och blockera viktiga fiendeförmågor med din W, maximera dess passiva attackhastighetsbonus för dueller. Använd din ultimata inte bara för att engagera utan också för att skapa förvirring bland fiendens led genom att begränsa deras syn. Detta kan leda till fördelaktiga slagsmål för ditt team.

Börja med en fullständig klar av din djungel för att snabbt nå nivå 6. Nocturnes klara hastighet förbättras av hans passiva och Q. Efter att ha nått nivå 6, se till att använda Paranoia för att ganka överdrivna banor eller för att motverka gank.

Vi

Vi utmärker sig i aggression tidigt till mitten av spelet och utnyttjar hennes starka duellförmåga och rörlighet för att säkra dödar och sätta press på fiendens laners.

Fokusera på effektiv djungelröjning för att snabbt nå nivå 6. Vi’s förmågor gör att hon snabbt kan rensa läger, och hennes gankingpotential efter nivå 6 med sin ultimata är betydande.

Använd din duellstyrka och läkning från Blast Shield för att säkra drakar, Rift Herald och Baron. Vi: s förmåga att isolera mål med sin ultimata gör henne utmärkt för att bestrida dessa mål.

I lagstrider använder du din ultimata för att engagera dig i prioriterade mål. Ditt mål är att störa fiendens backline och ta ut viktiga mål. Använd din Q och E för rörlighet och ytterligare skador, och kom ihåg att aktivera din W för maximal påverkan.

Lär dig att ladda och släppa Vault Breaker effektivt för att maximera dess inverkan. Den kan användas både för att engagera och fly. Aktivera dina förmågor strategiskt för att maximera drifttiden för din Blast Shield, vilket förbättrar din överlevnadsförmåga i skärmytslingar och lagstrider.

Slutsats

Att välja rätt djungelmästare är avgörande för nybörjare i League of Legends, eftersom det påverkar din förmåga att odla effektivt, gankbanor, säkra mål och påverka lagstrider.

De mästare som listas ovan erbjuder en mängd olika spelstilar, allt från enkel mekanik till mer komplexa strategier, vilket ger nykomlingar solida val för att lära sig djungelrollen.

Var och en av dessa mästare har unika styrkor och spelstilar, vilket gör det möjligt för nybörjare att hitta den som bäst passar deras preferenser.

Du kan hitta alternativa mästare för varje roll här:

Eva Enta

Hej, jag heter Eva, bara en vanlig gamer-tjej. Om jag inte spelar Fortnite eller League of Legends tittar jag förmodligen på någon Esports-turnering. Låt oss hålla spelandan vid liv!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button