League of LegendsLeague of Legends Guider

Bästa tankar för nybörjare i League of Legends

När du går in i Summoner’s Rift i League of Legends blir valet av tankar för att stärka ditt lag avgörande för framgång. Tankar spelar en central roll för att absorbera skador och störa fiendens lag, vilket ger en robust frontlinje för dina allierade.

Dessa tankar erbjuder en balans mellan hållbarhet, crowd control och initieringsverktyg, vilket gör dem till lämpliga val för nybörjare som vill utmärka sig i tankrollen i League of Legends. Att behärska dessa mästare kan ge en solid grund för att förstå tankmekanik och leda ditt lag till seger på slagfältet.

Vad är tankrollen i League of Legends

Tank-rollen i League of Legends är avgörande för lagets sammansättning och strategi. Tanks är mästare som är kända för sin hållbarhet, som kan absorbera skador och störa fiendens linjer effektivt. I lagstrider är deras primära mål att skydda lagets skadeutdelare, engagera fienden och skapa utrymme för sina allierade att utdela skada.

Genom att kontrollera spelets tempo och absorbera fiendens förmågor kan Tanks skapa möjligheter för sitt lag att kapitalisera på och säkra mål.

Dessa mästare erbjuder unika förmågor att kontrollera folkmassan och hög överlevnadsförmåga, vilket gör att de kan inleda strider och ge skydd för sina lagkamrater på ett effektivt sätt.

Att bemästra Tank-rollen kräver ett strategiskt tankesätt och förmågan att fatta effektiva beslut som kan påverka spelets resultat avsevärt.

Hur man spelar Tank-positionen

Den primära rollen för en tank i lagstrider är att inleda strid eller skydda de mer sårbara medlemmarna i laget. Detta innebär att antingen dyka in i fiendens backline för att störa deras bärare eller skala för dina egna bärare genom att använda crowd control-förmågor för att avvärja angripare.

Tanks måste fatta avgörande beslut baserat på lagets sammansättning och spelets tillstånd. Till exempel, om ditt lag har kraftfulla bärare som kan ge betydande skador, kan din roll luta sig mer mot skydd. Omvänt, om ditt team saknar initiering, kan du behöva fokusera på att engagera fienden.

Att välja rätt föremål är viktigt för att maximera en tanks effektivitet. Föremål bör främst förbättra hållbarheten och ge nytta för att stödja lagengagemang.

Vanliga tankföremål inkluderar Sunfire Cape, Thornmail och Spirit Visage för fysisk hållbarhet, och Abyssal Mask eller Adaptive Helm för magisk motståndskraft.

Korrekt positionering är avgörande för tankar. Under laningfasen bör stridsvagnar fokusera på jordbruk och överleva det tidiga spelet utan att ta onödiga risker. I lagstrider måste stridsvagnar positionera sig mellan fienden och sina egna bär, så att de är den första försvarslinjen mot fiendens attacker.

Top Tank Champions för nybörjare 2024

Dessa mästare erbjuder en mängd olika spelstilar och strategiska alternativ för nybörjare som vill fördjupa sig i tankrollen i League of Legends.

Shen

Shen är utformad för att vara en frontlinjetank som kan absorbera betydande mängder skador. Detta återspeglas i hans typiska föremålsbyggen, till exempel Heartsteel, som ger honom staplande hälsa och skada baserat på hans bonushälsa. Detta gör honom till ett utmärkt val för nybörjare som kanske fortfarande lär sig positionering och timing i strider, eftersom hans hållbarhet förlåter mindre positioneringsfel.

Shens ultimata förmåga, Stand United, gör att han kan teleportera till alla allierade på kartan, vilket ger en betydande sköld som skalar med hans förmågekraft. Denna globala närvaro innebär att även nybörjare kan ha en betydande inverkan över hela kartan, stödja lagkamrater och vända tidvattnet i skärmytslingar eller lagstrider.

Shen’s Shadow Dash (E) är ett kraftfullt engagemangverktyg som hånar fiendens mästare och tvingar dem att attackera Shen medan hans lagkamrater hanterar skador. Denna förmåga initierar inte bara slagsmål utan skyddar också hans bärare genom att omdirigera fiendens fokus mot sig själv.

I laningfasen kan Shen prestera bra med sin förmåga att handla med sin passiva och Q (Twilight Assault), vilket förbättrar hans nästa tre autoattacker. Detta gör att nybörjare kan öva och bli bekväma med grundläggande stridsmekanik på ett relativt säkert sätt, eftersom Shen ofta kan hålla sig själv eller fly med sin streck.

Även om Shen främst spelas i toppfältet kan han också vara effektiv i djungeln och som stöd. Denna mångsidighet gör det möjligt för nybörjare att experimentera med olika roller medan de fortfarande använder samma mästare, vilket underlättar en djupare förståelse för spelets dynamik utan att behöva lära sig flera mästare.

Dr. Mundo

Dr. Mundo är känd för sitt enkla spel, vilket gör honom till en idealisk mästare för nybörjare. Hans kit är lätt att förstå och använda effektivt, även för spelare med begränsad erfarenhet.

En av Dr. Mundos framträdande egenskaper är hans otroliga överlevnadsförmåga. Hans passiva och förmågor gör att han kan regenerera hälsa, vilket gör honom svår att döda. Detta är särskilt fördelaktigt för nybörjare som kan befinna sig i utmanande situationer.

Han kan spelas i flera roller, inklusive toppfält och djungel, vilket ger flexibilitet och gör det möjligt för nya spelare att experimentera med olika aspekter av spelet utan att byta mästare.

Även som nybörjare kan du spela Dr. Mundo för att vara inflytelserik i lagstrider. Hans förmåga att suga upp skador och störa fiendens linjer kan avsevärt bidra till ditt lags framgång i skärmytslingar och större strider.

Hans förmågor kostar hälsa att använda, men hans höga hälsoregenerering mildrar denna risk, vilket gör honom till en förlåtande mästare för nybörjare som fortfarande lär sig att hantera resurser effektivt.

Malphite

Malphite är känd för sitt okomplicerade och lättlärda kit, vilket är perfekt för nybörjare. Hans förmågor är enkla att förstå och utföra, vilket gör att nya spelare kan fokusera mer på att lära sig spelets mekanik snarare än komplexa mästarfärdigheter.

Hans ultimata, Unstoppable Force, är en spelförändrande förmåga som kan inleda lagstrider och störa fiendens formationer. Detta gör honom extremt värdefull i teamscenarier, även om spelaren fortfarande lär sig spelet.

Trots sin enkelhet har Malphite en robust laningfas. Han kan effektivt farm och hålla sig säker med hjälp av sin passiva, som ger honom en sköld, och hans Q-förmåga, Seismic Shard, för att poka och sakta ner fiender. Detta gör det möjligt för nybörjare att hantera körfältet med mindre risk.

Malphite utmärker sig mot lag med tunga AD (Attack Damage) kompositioner på grund av sin förmåga att stapla rustning, vilket inte bara gör honom tankigare utan också förbättrar några av hans förmågor som Ground Slam (E), som ger mer skada baserat på hans rustning.

Malphite kan byggas som en full tank, vilket rekommenderas starkt för nybörjare, eller med en blandning av AP-artiklar för mer skada. Denna mångsidighet gör det möjligt för nya spelare att experimentera med olika byggnader och förstå effekterna av föremål på spelet.

Tahm Kench

Tahm Kench är exceptionellt hållbar på grund av sin förmåga, Thick Skin, som gör att han kan omvandla en del av den skada han tar till en grå hälsosköld. Denna förmåga ger inte bara en betydande buffert mot inkommande skador utan gör det också möjligt för honom att regenerera hälsa, vilket gör honom väldigt svår att ta ner. Denna höga överlevnadsförmåga är avgörande för nybörjare, eftersom den förlåter positioneringsfel och aggressiva spel som annars kan leda till snabba dödsfall.

Hans förmågor är okomplicerade, vilket gör honom till ett utmärkt val för spelare som är nya i tankrollen eller i League of Legends i allmänhet. Hans Q, Tongue Lash, ger en enkel mekanik för att sakta ner och skada fiender, medan hans W, Devour, kan användas för att skydda allierade eller störa fiender. Denna enkelhet hjälper nybörjare att fokusera på att lära sig spelets bredare strategiska element utan att bli överväldigade av komplexa förmågemekaniker.

Tahm Kench kan spelas effektivt i flera roller, inklusive toppfält, support och till och med djungel, enligt olika byggnader och strategier. Denna mångsidighet gör det möjligt för nybörjare att experimentera med olika aspekter av spelet medan de använder samma mästare, vilket underlättar en djupare förståelse för varje rolls dynamik.

Hans build kan anpassas till olika situationer, oavsett om han fokuserar mer på tankiness eller införlivar element som ger nytta eller skada, vilket gör honom anpassningsbar till olika lagkompositioner och speltillstånd.

Leona

Leonas ultimata, Solar Flare, är ett kraftfullt engagemangsverktyg som kan inleda lagstrider och störa fiendens formationer. Detta gör henne extremt värdefull i teamscenarier, även om spelaren fortfarande lär sig spelet. Hennes förmåga att låsa ner enskilda mål med sina crowd control-förmågor är bäst ihopkopplad med en aggressiv ADC, vilket möjliggör tidiga segrar och snöbollspotential.

Leonas förmågor är okomplicerade, vilket gör henne till en idealisk mästare för spelare som är nya i tankrollen eller i League of Legends i allmänhet. Hennes kit är enkelt att förstå och utföra, vilket gör det möjligt för nya spelare att bidra effektivt utan att behöva avancerade mekaniska färdigheter. Denna lätthet att spela hjälper nybörjare att fokusera mer på att lära sig spelets strategiska aspekter snarare än komplex mästarmekanik.

Leona är känd för sin tankiness, vilket gör att hon kan överleva i slagsmål längre och skydda sina lagkamrater. Hennes Eclipse (W) -förmåga ger henne ytterligare defensiv statistik, vilket gör henne till en formidabel närvaro på slagfältet.

Även om Leona främst spelas som ett stöd kan Leonas kit också vara effektivt i andra roller om det behövs, vilket ger nybörjare viss flexibilitet i sin spelstil.

Dessutom kan Leonas build anpassas till olika situationer, oavsett om man fokuserar mer på tankiness eller införlivar element som ger nytta eller skada, vilket gör henne anpassningsbar till olika lagkompositioner och speltillstånd.

Att spela Leona kan hjälpa nybörjare att lära sig viktiga aspekter av spelet som att engagera sig, skala för lagkamrater och positionera i lagstrider. Hennes kit uppmuntrar till att förstå dessa grundläggande färdigheter, som kan överföras till andra mästare och roller.

Cho’Gath

Cho’Gath anses vara ganska noob-vänlig, med ett kit som inte är lika enkelt som Garens men ändå tillgängligt för nybörjare. Hans Q, även om det är ett skicklighetsskott, erbjuder betydande engagemang och zonpotential när spelare vänjer sig vid sin timing. Resten av hans förmågor, inklusive hans glupska ultimata, Feast, är enkla att använda, vilket gör honom till en anständig mästare för att lära sig mittspel och vikten av korrekt engagemang.

Hans Q, Rupture, är en AoE-knock-up som kan användas för att kontrollera flödet av laningfasen och initiera eller koppla ur i lagstrider. Hans W, Feral Scream, ger en AoE-tystnad, vilket ytterligare förbättrar hans förmåga att störa fiendens mästare. Dessa förmågor gör det möjligt för Cho’Gath att effektivt kontrollera fiendens rörelser och bidra avsevärt till lagstrider, även från det tidiga spelet.

Han kan prestera bra i flera roller, inklusive toppfält, mittfält och till och med djungel, vilket ger nybörjare en chans att utforska olika aspekter av spelet utan att byta mästare. Hans byggväg är också mycket flexibel, vilket möjliggör justeringar baserat på lagets behov och spelets tillstånd. Oavsett om han bygger som en full tank eller införlivar AP-element för sprängskador, kan Cho’Gath anpassa sig till olika spelstilar och strategier.

En av Cho’Gaths definierande funktioner är hans förmåga att skala oändligt när det gäller hälsa genom hans ultimata, Feast. Varje framgångsrik användning av Feast på minions, monster och särskilt mästare ökar hans hälsopool, vilket gör honom till en alltmer formidabel tank när spelet fortskrider. Denna oändliga skalning, i kombination med den naturliga tankiness som tillhandahålls av hans rekommenderade föremålsbyggnader, gör Cho’Gath exceptionellt hållbar och kapabel att motstå betydande skador i strider.

Amumu

Amumu är känd för sin förmåga att ändra kursen för lagstrider med sin ultimata, Curse of the Sad Mummy. Denna förmåga ger en bred stun som kan låsa ner flera fiender och ställa in sitt team för framgång genom att låta dem följa upp med skador och andra folkmassakontrollerande effekter.

Hans AoE-skada och publikkontroll gör honom till en bra passform för alla lagkompositioner, ofta är han nyckelfaktorn som får lagkompositionen att fungera.
Amumus kit är fullpackat med folkmängdskontroll, från hans Q, Bandage Toss, som bedövar och drar honom till målet, till hans ultimata, som kan bedöva flera fiender i ett stort område. Detta överflöd av CC gör att han kan dela ut ”gratis dödar” till sina lagkamrater, vilket gör honom till en utmärkt mästare för nybörjare som vill stödja sitt team genom nytta snarare än ren skada.

Amumus flexibilitet är uppenbar i hans byggväg, som kan förändras kraftigt beroende på både ditt lags och fiendens lags sammansättning.

Medan han främst är en djungelmästare, ger hans förmåga att passa in i olika lagkompositioner och anpassa sin byggnad mellan full tank eller en blandning av tank och magiska penetrationsartiklar nybörjare en chans att utforska olika strategier och lära sig vikten av att anpassa sig till spelets tillstånd.

Slutsats

Att välja rätt tankmästare som nybörjare i League of Legends kan lägga grunden för en givande upplevelse. Tankar är viktiga för att absorbera skador, ge folkmassakontroll och leda lagstrider, vilket gör dem till en viktig del av alla lagkompositioner.

Den bästa tankmästaren för dig beror på din spelstil och vad du tycker är roligast. Som nybörjare bör du fokusera på att bemästra grunderna – positionera, engagera och skydda dina lagkamrater.

Eva Enta

Hej, jag heter Eva, bara en vanlig gamer-tjej. Om jag inte spelar Fortnite eller League of Legends tittar jag förmodligen på någon Esports-turnering. Låt oss hålla spelandan vid liv!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button