League of LegendsLeague of Legends Nyheter

Bästa lag i League of Legends historia

I League of Legends historia har vissa lag etablerat sig som anmärkningsvärda figurer i esportlandskapet. Dessa lag har visat exceptionell skicklighet, strategi och konsekvens, vilket har gett dem en plats bland de bästa i spelets historia.

Från dominerande dynastier till oväntade segrar, den professionella League of Legends-scenen har sett en mängd legendariska trupper lämna sitt märke.

Det som utmärker dessa lag är deras förmåga att anpassa sig till den ständigt föränderliga metan, visa upp exceptionellt lagarbete och visa upp individuell mekanisk skicklighet. Deras framgång tillskrivs ofta minutiösa förberedelser, effektiv shotcalling i spelet,
och starkt ledarskap både i och utanför spelet.

Dessa topplag har också gjort betydande bidrag till tillväxten och utvecklingen av konkurrenskraftiga League of Legends och inspirerat framtida generationer av spelare och lag. Deras prestationer har hjälpt till att forma spelets konkurrenslandskap och har satt en standard för excellens som blivande lag strävar efter att efterlikna.

T1 (tidigare SK Telecom T1)

T1, tidigare känt som SK Telecom T1, är ett av de mest historiska och framgångsrika lagen i historien om League of Legends esports.

T1: s League of Legends-division grundades 2012 när SK Telecom T1 förvärvade listan över Eat Sleep Game. Ursprungligen skapade de två lag, SK Telecom T1 S och SK Telecom T1 K, men slog senare samman dem till ett enda lag på grund av Riot Games regleringsändringar.

T1 vann sitt första världsmästerskap 2013 med en dominerande prestation och etablerade sig som ett kraftverk i tävlingsscenen. De säkrade sin andra världsmästerskapstitel 2015 och förlorade bara ett spel under hela turneringen. T1 tog hem sitt tredje världsmästerskap 2016 i en jämn final mot Samsung Galaxy.

T1 har vunnit många LCK-titlar, inklusive en historisk obesegrad ordinarie säsong i 2022 Spring Split. De har konsekvent varit en topputmanare i LCK, vilket visar deras dominans i den koreanska ligan.

Faker är känd som ”Unkillable Demon King” och betraktas allmänt som den största League of Legends-spelaren genom tiderna. Han har varit med i T1 sedan 2013 och har vunnit fyra världsmästerskap, två MSI-titlar och tio LCK-titlar. Hans inverkan på spelet och hans konsekventa prestationer har gjort honom till en legendarisk figur inom esport.

Bengi spelade en avgörande roll i T1:s tidiga framgångar, inklusive deras tre första världsmästerskapstitlar. Bengi är känd för sin djungelförmåga och synergi med Faker och anses vara en av de bästa djunglarna i LoL-historien.

Samsung Galaxy (Gen.G)

Samsung Galaxy, ursprungligen känt som Samsung KHAN, gick in i League of Legends-scenen den 7 september 2013 genom att förvärva MVP Ozone och MVP Blue, som ommärktes som Samsung White respektive Samsung Blue. Detta steg markerade Samsungs seriösa engagemang i e-sport, särskilt i League of Legends.

Den 30 november 2017 förvärvades Samsung Galaxy och deras LCK-plats av KSV eSports, som senare bytte namn till Gen.G Esports den 3 maj 2018. Detta förvärv inkluderade 2017 World Championship-vinnande roster, vilket säkerställde kontinuitet i deras konkurrenskraftiga prestanda.

Crown var avgörande för Samsung Galaxys seger i världsmästerskapet 2017, känd för sin starka laning och effektfulla spel. Rulers exceptionella mekanik och positionering var avgörande för Samsung Galaxys seger i världsmästerskapet 2017. Han fortsatte att vara en nyckelspelare för Gen.G. CoreJJ:s synergi med Ruler och hans spelförmågor var avgörande för Samsung Galaxys framgång i världsmästerskapet 2017. Han flyttade senare till Team Liquid i NA LCS.

Samsung Galaxy, nu känt som Gen.G, har en rik historia i League of Legends, präglad av betydande prestationer och minnesvärda prestationer. Deras övergång från Samsung Galaxy till Gen.G har inneburit fortsatta framgångar, med flera LCK-mästerskap och starka prestationer i internationella turneringar. Arvet från Samsung Galaxy lever vidare genom Gen.G, vilket gör dem till en av de mest mytomspunna organisationerna i League of Legends historia.

EDward Gaming (EDG)

EDward Gaming (EDG) grundades i september 2013 och förvärvade LMQ:s LPL-slot. Den ursprungliga listan inkluderade U, NaMei, fzzf, ClearLove och Koro1. De gjorde snabbt ett märke genom att vinna LPL-vårsäsongen 2014 med en 3-0-seger mot Invictus Gaming i den stora finalen.

EDG är erkänt för sin starka teamkoordinering och innovativa strategier, som har gett dem en dedikerad fanbase. Legendariska spelare som Clearlove, Deft och Meiko har varit viktiga bidragsgivare till lagets framgång.

EDward Gaming (EDG) har etablerat sig som ett av de främsta lagen i League of Legends historia. Med flera inhemska titlar, en historisk MSI-seger och en världsmästerskapsvinst har EDG konsekvent visat spetskompetens och motståndskraft. Deras lista har innehållit några av de mest begåvade och inflytelserika spelarna i spelet, vilket bidrar till deras arv som en dominerande kraft i tävlingsscenen.

G2 Esports

G2 Esports grundades 2014 av Carlos ”ocelote” Rodríguez Santiago, en tidigare professionell League of Legends-spelare. Organisationen fokuserade inledningsvis på League of Legends och fick snabbt erkännande på den europeiska scenen.

År 2016 förvärvade G2 Esports Challenger Series-laget Gamers2, som inkluderade spelare som Kikis, Hybrid och Zven. Denna lista utgjorde grunden för deras framtida framgångar i League of Legends European Championship (LEC, tidigare känt som EU LCS).

G2 Esports har etablerat sig som en dominerande kraft på League of Legends esportscen, särskilt i Europa. Med många LEC-titlar, internationella turneringssegrar och en lista med begåvade spelare som Perkz och Caps har de lämnat ett outplånligt märke på tävlingslandskapet.

Deras innovativa spelstil, orubbliga beslutsamhet och passionerade fanbase har gjort G2 Esports till en älskad och respekterad organisation i League of Legends-communityn.

Fnatic

Fnatic är en av de mest framgångsrika och mytomspunna organisationerna inom League of Legends esport, särskilt i Europa. Deras resa började 2011 när de förvärvade MyRevenge och fortsatte med att vinna det första världsmästerskapet 2011 och blev de första League of Legends-världsmästarna någonsin.

Fnatics ursprungliga lista med xPeke, Shushei, CyanideFI, LaMiaZeaLoT och Mellisan lade grunden för deras arv. Efter deras seger i Worlds 2011 fortsatte Fnatic att dominera den europeiska scenen och vann flera LCS-titlar 2013 och 2014.

År 2015, med en lista med Huni, Reignover, Febiven, Rekkles och YellOwStaR, vann Fnatic både vårens och sommarens LCS-split. De hade också starka internationella prestationer och slutade i topp 4 på MSI 2015 och världsmästerskapet 2015.

År 2022 säkrade Fnatic en plats i världsmästerskapet men eliminerades i gruppspelet. Inför säsongen 2023 tog de tillbaka Rekkles som sin AD carry och gjorde ytterligare justeringar i spelartruppen, med målet att återta sin status som ett europeiskt topplag.

Fnatics arv i League of Legends är oöverträffat. Som de första världsmästarna satte de standarden för västerländska lag och inspirerade generationer av spelare och organisationer. Deras rivaliteter med lag som G2 Esports har bidragit till tillväxten och konkurrenskraften på den europeiska scenen. Trots enstaka bakslag är Fnatic fortfarande en formidabel kraft som konsekvent kämpar om inhemska och internationella titlar.

Cloud 9

Cloud9:s League of Legends-division grundades 2013 och uppstod efter att Quantic Gaming hade upplösts. Det första laget, känt som Team NomNom, inkluderade spelare som Nientonsoh, Hai, Yazuki, WildTurtle och LemonNation. Efter några tidiga bakslag och rosterförändringar ommärktes laget till Cloud9 och förvärvades av Quantic Gaming innan det köptes av Jack Etienne, som officiellt grundade Cloud9-organisationen.

Cloud9 vann sin första LCS-titel 2013 med ett 25-3 ordinarie säsongsrekord, den högsta vinnande procenten i LCS-historien vid den tiden. De besegrade Team SoloMid (TSM) med 3-0 i finalen. År 2018 skrev de historia genom att nå semifinalen, det längsta något nordamerikanskt lag hade gått sedan säsong 1.Cloud9 vann sin tredje LCS-titel 2020 med en rekordbrytande 92,9% vinstfrekvens, den högsta i en enda split i LCS-historien.

Cloud9 har etablerat sig som en dominerande kraft i den nordamerikanska League of Legends-scenen. Med flera LCS-titlar, konsekventa Worlds-framträdanden och en lista med begåvade spelare har de lämnat ett outplånligt märke i tävlingslandskapet.

Deras engagemang för excellens, innovativa strategier och starka teamdynamik fortsätter att göra dem till en formidabel motståndare i både inhemska och internationella turneringar.

Invictus Gaming

Invictus Gaming grundades 2011 och fokuserade inledningsvis på andra spel som Dota 2 och StarCraft II. De gick in i League of Legends-scenen 2012 genom att förvärva listan över Catastrophic Cruel Memory (CCM), som inkluderade spelare som Kid, PDD och XiaoXiao.

Laget blev framstående med en historisk seger i världsmästerskapet 2018, där de visade upp sin skicklighet på den internationella scenen. Invictus Gaming leds av anmärkningsvärda spelare som Rookie och TheShy och är kända för sin aggressiva spelstil och strategiska innovationer som skiljer dem från sina konkurrenter.

Efter att ha visat dominans i LPL har Invictus Gaming konsekvent utmanat topplag över hela världen genom att anpassa sig till olika metas och genomföra högriskstrategier. Deras förmåga att leverera både flashiga lagstrider och beräknat makrospel har stärkt deras position som en formidabel kraft i konkurrenskraftiga League of Legends.

Med en meritlista som inkluderar flera inhemska titlar och ett världsmästerskap har Invictus Gaming förtjänat erkännande som ett av de främsta lagen i League of Legends historia. Deras konsekventa prestanda och strategiska spel har bidragit till deras arv som ett kraftverk i esportvärlden.

Royal Never Give Up (RNG)

Royal Never Give Up (RNG) är en framstående kinesisk esportorganisation som har nått betydande framgångar i League of Legends tävlingsscen. RNG bildades 2015 genom förvärvet av Vici Potential Gaming och etablerade sig snabbt som en dominerande kraft i League of Legends Pro League (LPL).

RNG vann MSI-turneringen 2018, 2021 och 2022 och visade upp sin skicklighet på den internationella scenen. RNG har vunnit tre LPL-titlar: Våren 2016, våren 2018 och sommaren 2018.

Uzi anses allmänt vara en av de bästa AD-bärarna i League of Legends historia och var en hörnsten i RNG: s framgång från 2015 till 2020. Hans exceptionella mekanik och positionering var avgörande i många av RNG: s segrar. Xiaohu har varit en del av RNG sedan starten och är en av de högst intjänade spelarna i organisationen. Hans konsekventa prestationer i mittfältet har varit avgörande för RNG: s framgång.

Royal Never Give Up har etablerat sig som ett av de mest framgångsrika och dominerande lagen i League of Legends tävlingsscen, särskilt i Kina. Med flera LPL-titlar, MSI-segrar och konsekventa prestationer vid världsmästerskapet har RNG cementerat sitt arv som ett kraftpaket i esportvärlden.

Eva Enta

Hej, jag heter Eva, bara en vanlig gamer-tjej. Om jag inte spelar Fortnite eller League of Legends tittar jag förmodligen på någon Esports-turnering. Låt oss hålla spelandan vid liv!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button