League of LegendsLeague of Legends Nyheter

Gen.G triumferar vid League of Legends Mid-Season Invitational: En viktig seger för koreansk esport

Gen.G Esports, toppseedade från League of Legends Champions Korea (LCK), triumferade nyligen vid League of Legends Mid-Season Invitational (MSI) 2024, vilket markerade en viktig milstolpe för koreansk esport. Segern säkrade inte bara deras plats som mästare utan gav dem också en automatisk kvalificering till världsmästerskapet senare i år.

Gen.G och BLG:s resa

Gen.G gick in i MSI som en formidabel kraft, ofta kallad ett ”superteam”. De levde upp till detta rykte med en serie dominerande föreställningar:

 • ** Öppningsrunda **: Gen.G svepte det europeiska laget Fnatic 3-0 och visade sin tidiga överlägsenhet.
 • ** Andra omgången **: De mötte en tuff utmaning från Top Esports men gick segrande ur striden med en knapp 3-2-seger.
 • ** Vinnarens konsolfinal **: Gen.G mötte först Bilibili Gaming (BLG) här och säkrade en solid 3-1-seger för att gå vidare till den stora finalen.

Under tiden hade Bilibili Gaming en svårare väg till finalen:

 • ** Övre konsol **: De besegrade PSG Talon och världsmästarna T1.
 • ** Lägre bracket **: Efter att ha blivit nedflyttade av Gen.G mötte de T1 igen och vann en jämn 3-2-serie för att skapa en returmatch med Gen.G i den stora finalen.

Den stora finalen

Den stora finaleserien mellan Gen.G och BLG var ett spännande möte:

 • ** Spel ett **: Gen.G dominerade från början till slut, med BLG misslyckades med att omgruppera.
 • ** Spel två **: Kim ”Peyz” Su-hwan satte ett nytt rekord för flest kills i en enda match på ett internationellt evenemang på toppnivå och uppnådde 28 kills, vilket slog det tidigare rekordet på 18.
 • ** Spel tre **: BLG säkrade en tidig ledning och behöll den för att vinna spelet, med Gen.G som nästan vände spelet men i slutändan kom till kort.
 • ** Spel fyra **: Detta spel var ursprungligen till Gen.G: s fördel, men en dramatisk Baron-stöld av BLG: s djungler, Xun, förvandlade det till en nagelbitare. Gen.G överlevde smalt en full baspress och lyckades efter en kaotisk lagkamp säkra segern och mästerskapet.

Viktiga höjdpunkter

 • Peyz rekordartade prestation: I match två var Peyz 28 dödar ett framträdande ögonblick som visade hans dominans.
 • ** Lehends MVP-prestanda **: Son ”Lehends” Si-woo tilldelades Finals MVP för sitt exceptionella spel, särskilt på Blitzcrank i spel två och Maokai i spel fyra.

Slutsats

Gen.G:s seger på MSI 2024 befäster deras position som ett ledande lag i League of Legends tävlingsscen. Deras triumf är en historisk seger för koreansk esport, vilket markerar första gången ett icke-LPL (kinesiskt) lag har vunnit MSI efter fem år i rad med kinesiska vinnare. Denna seger skapar höga förväntningar på deras prestation vid det kommande världsmästerskapet i London senare i år.


MSI 2024 League of Legends

Mid-Season Invitational (MSI) 2024 är en av de främsta internationella League of Legends-turneringarna som arrangeras av Riot Games. Evenemanget hålls från 1 maj till 19 maj 2024 i Chengdu, Kina, och har tolv lag från olika regioner. Tävlingen är indelad i två etapper: Play-In Stage och Bracket Stage. Play-In Stage, som pågår från den 1 maj till den 5 maj, består av åtta lag som tävlar i ett dubbeleliminationsformat, där de fyra bästa går vidare till Bracket Stage. Bracket Stage, från 7 maj till 19 maj, följer också ett dubbelt elimineringsformat, som kulminerar i Grand Final den 19 maj. Vinnaren av MSI 2024 säkrar en direktkvalificering till världsmästerskapet, tillsammans med en extra plats för sin region vid Worlds.

Eva Enta

Hej, jag heter Eva, bara en vanlig gamer-tjej. Om jag inte spelar Fortnite eller League of Legends tittar jag förmodligen på någon Esports-turnering. Låt oss hålla spelandan vid liv!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button