League of LegendsLeague of Legends Nyheter

Högrankade League of Legends-spelare uttrycker frustration över ökad fientlighet i spel på högre nivå

I den konkurrenskraftiga världen av League of Legends (LoL) är att klättra i graderna ett mål som många spelare strävar efter, och drömmer om att nå de prestigefyllda Diamond, Master eller till och med Challenger-nivåerna. En ny diskussion har dock kastat ljus på en mörkare aspekt av att uppnå hög Elo-status: ökad toxicitet. Michael Kelly rapporterar om erfarenheterna från högt rankade spelare som har upptäckt att med större skicklighet kommer en större sannolikhet att stöta på negativt beteende.

En spelare, känd som Lucia_LA på Reddit, delade sin resa till Diamond rank, en milstolpe som var tänkt att vara kulmen på deras ansträngningar och engagemang för spelet. Istället kom de på sig själva med att ångra prestationen på grund av den betydande ökningen av giftiga möten. ”I mina guldspel hade jag mycket mer chillade människor, och ruiners var en sällsynthet”, förklarade Lucia_LA. Förväntningarna på att högre ranker skulle erbjuda en mer raffinerad spelupplevelse grusades snabbt när de ställdes inför den hårda verkligheten: ju högre rank, desto högre toxicitet.

Denna känsla upprepas i hela hög-Elo-communityn, med många spelare som rapporterar en liknande förändring i spelarnas beteende när de steg i graderna. Tävlingstrycket verkar förstärka spelarnas reaktioner på misstag, vilket leder till en mer fientlig miljö. Ett gemensamt tema bland dessa berättelser är förväntan på perfektion och snabbheten att kritisera alla upplevda brister. ”I Master-GM tror ALLA att de är nästa Faker”, kommenterade en spelare och belyste de orealistiska förväntningar som ställs på lagkamrater.

Frågan om toxicitet i LoL är inte ny, men insikterna från högt rankade spelare ger ett unikt perspektiv på hur det utvecklas med spelets konkurrenskraftiga stege. Bara drygt fem procent av League-spelarna är rankade Diamond eller högre, vilket gör detta till ett problem som påverkar en liten men betydande del av samhället. Drivkraften att vinna och den personliga investeringen i spelet kan leda till höga spänningar, men som många spelare noterar går det ofta över gränsen till direkt fientlighet.

Riot Games, utvecklaren bakom LoL, har genomfört olika åtgärder för att bekämpa toxicitet, inklusive ett rapporteringssystem och beteendebestraffningar. Hög-Elo-communityts erfarenheter tyder dock på att mer riktade insatser kan vara nödvändiga för att hantera de unika utmaningarna med tävlingsspel på de högsta nivåerna.

När diskussionen fortsätter står det klart att det fortfarande är en komplex utmaning att hitta en balans mellan tävlingsintegritet och en positiv spelmiljö. För spelare som Lucia_LA har drömmen om att klättra i graderna fördärvats av verkligheten med hög-Elo-toxicitet, vilket väcker viktiga frågor om tävlingens och gemenskapens natur i ett av världens mest populära onlinespel.


Om League of Legends

League of Legends (LoL) är ett mycket populärt MOBA-spel (Multiplayer Online Battle Arena) som utvecklades av Riot Games och släpptes 2009. Det är ett gratis PC-spel som har fått en massiv spelarbas på över 150 miljoner spelare världen över. Spelet är känt för sin tävlingsinriktade karaktär och är en hörnsten i esportindustrin, med många professionella och amatörligaer globalt.

I League of Legends tävlar två lag med vardera fem spelare med det primära målet att förstöra motståndarlagets Nexus, en kärnbyggnad som finns i deras bas. Spelkartan, Summoner’s Rift, är uppdelad i två halvor med tre banor – topp, mitt och botten – var och en kantad med försvarstorn och en Inhibitor. Spelarna kontrollerar unika karaktärer som kallas Champions, var och en med distinkta förmågor, spelstilar och roller. Över 140 Champions finns tillgängliga för spelarna att välja mellan, och de kan låsas upp genom spel, köp eller kampanjer som Campus League Unlock-programmet.

Under en match tjänar spelarna erfarenhetspoäng för att höja nivån på sina Champions och guld för att köpa föremål som förbättrar deras Champions förmågor. Strategiskt spel innebär att slåss mot fientliga Champions, förstöra torn och kontrollera kartmål som Baron Nashor och Elemental Drakes för att få fördelar. Matcherna varar vanligtvis i 30 minuter och spelas i ett Best-of-3-format, där det första laget som vinner två matcher tar hem segern.

League of Legends kräver en kombination av strategisk planering, snabba reflexer och teamkoordinering för att spela ut motståndarna och uppnå seger. Det är klassat T för tonåringar och spelas på datorer som uppfyller spelets systemkrav, med officiella matcher schemalagda på tisdagar.

Eva Enta

Hej, jag heter Eva, bara en vanlig gamer-tjej. Om jag inte spelar Fortnite eller League of Legends tittar jag förmodligen på någon Esports-turnering. Låt oss hålla spelandan vid liv!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button