League of LegendsLeague of Legends Guider

Bästa mittmästare för nybörjare i League of Legends

Om du är ny på mittfältet i League of Legends kan det hjälpa dig att underlätta rollen smidigt genom att välja mästare som är nybörjarvänliga. De mästare du väljer kan avsevärt påverka din inlärningskurva och övergripande njutning av spelet.

Låt oss utforska några mästare i mittfältet som kan ge en solid grund för nybörjare som vill förbättra sina färdigheter och förståelse för denna centrala roll.

Tips för nybörjare för att spela Mid Lane Champions

Förstå grunderna i vågkontroll, inklusive när du ska skjuta, frysa eller låta vågen skjuta mot dig. Att kontrollera vågen kan skydda dig från ganks, sätta upp dina egna ganks eller neka fiendens laner farm.

Lär dig hur du effektivt kan handla med din motståndare. Detta innebär att hantera skador samtidigt som man minimerar returskador, ofta genom att dra nytta av fiendens nedkylningar eller positioneringsmisstag.

Leta efter roamingmöjligheter när din lane är pressad, eller om fiendens mid-laner saknas och du inte kan följa säkert. Roaming för att hjälpa till att säkra mål som Dragon eller hjälpa andra banor kan påverka spelets resultat avsevärt.

Annie

Annie, känd som The Dark Child, är en starkt rekommenderad mästare i mittfältet för nybörjare i League of Legends. Hennes kit är enkelt, med hög burstskada, pålitlig folkkontroll och ett relativt lågt färdighetsgolv, vilket gör henne till ett utmärkt val för spelare som är nya i mittfältrollen.

Använd Disintegrate (Q) för att sist träffa minions och trakassera fiendens laner. När din passiv är redo kan du använda Incinerate (W) eller Disintegrate (Q) för en garanterad stun, vilket möjliggör ytterligare poke eller en all-in.

Med Pyromania redo, Flash inom räckhåll om det behövs, använd sedan Summon: Tibbers (R) för att bedöva och skada, följt av Incinerate (W) och Disintegrate (Q) för maximal burst. Använd Molten Shield (E) för att mildra eventuella returskador.

Håll alltid koll på dina passiva staplar. Att ha din stun redo kan avskräcka fiendens aggression och sätta upp dödar för ditt team. Använd Disintegrate (Q) för att odla minions effektivt. Dess mana-återbetalning vid död gör det till ett utmärkt verktyg för att upprätthålla banans tryck utan att tömma din mana.

Efter nivå 6, leta efter möjligheter att vandra till andra banor med din ultimata. En vältimad Tibbers-stun kan vända tidvattnet i skärmytslingar och säkra mål. I lagstrider, sträva efter att träffa så många fiender som möjligt med din ultimata. Positionering är nyckeln; ibland är det värt att hålla fast vid Flash för att säkerställa att du kan placera Tibbers optimalt.

Börja med Doran’s Ring för tidig mana sustain och AP. Kärnartiklar inkluderar Luden’s Echo för burstskador och Sorcerer’s Shoes för magisk penetration. Överväg Zhonyas timglas för överlevnad och Rabadons Deathcap för ökad AP i det sena spelet.

Du kan kolla vår guide för Mages, om du vill ha andra alternativ för mittfältet:

Malzahar

Malzahars spelstil kretsar kring att driva körfältet med sina förmågor och kontrollera utrymmet med sin tystnad och ultimata. Han utmärker sig för att odla säkert med hjälp av sin E och W för att rensa vågor snabbt och effektivt. Hans passiva ger ett lager av skydd, vilket gör att han kan vara mer förlåtande för nybörjare som kanske ännu inte har perfekt positionering.

Fokusera på att använda din E (Malefic Visions) för att odla minions effektivt. När det är möjligt, försök att sprida det till fiendens mästare genom att tajma dess användning när minions har låg hälsa. Använd din Q (Call of the Void) för att tysta motståndare som försöker störa din farming eller när de försöker engagera sig.

I lagstrider, använd din ultimate (Nether Grasp) på högprioriterade mål för att ta bort dem från striden, särskilt de som är nyckeln till fiendens lagsammansättning. Håll dig undan i lagstrider och använd dina förmågor på avstånd. Din roll är att störa och utdela skada från säkert håll, inte att dyka in i fiendelaget.

Var försiktig med din R (Nether Grasp). Det är ett kraftfullt verktyg men lämnar dig sårbar. Se till att ditt team är redo att följa upp innan du använder det. Håll koll på din passiva nedkylning. Det kan rädda dig från kritiska fiendens förmågor, så försök att förutse när du behöver det mest.

Vex

Vex, känd som ”The Gloomist”, är en mid-lane mage-mästare i League of Legends, känd för sina burst-skadefunktioner och unika crowd control-mekanik. Hon är särskilt effektiv mot mobila mästare på grund av sina anti-dash-förmågor, vilket gör henne till ett strategiskt val i den nuvarande metan.

Vexs spelstil kretsar kring att använda sina förmågor för att störa fiendens positionering och säkra dödar. Hennes passiva och ultimata gör henne särskilt effektiv mot mästare som förlitar sig på rörlighet. Hon utmärker sig i att spränga ner mål med en kombination av hennes förmågor, särskilt efter att ha markerat dem med sin ultimata.

Håll koll på din passiva nedkylning för att maximera effekten av din rädslaeffekt, särskilt innan du använder din ultimata. Håll dig på ett säkert avstånd för att utnyttja dina förmågor fullt ut utan att utsätta dig för fiendens attacker. Vex framgång är starkt beroende av bra positionering.

Använd din Q och E för att rensa minionvågor snabbt, vilket gör att du kan ströva omkring och stödja andra banor. Använd Shadow Surge för att initiera eller följa upp lagstrider. Det kan vara en spelväxlare om det används för att plocka bort viktiga mål i skärmytslingar.

Galio

Galios kit är utformat för att motverka mästare med magiska skador med hög burst, vilket gör honom till ett utmärkt val mot AP-tunga kompositioner. Hans förmågor gör att han kan rensa vågor effektivt, engagera sig effektivt och ge betydande stöd till sitt team under skärmytslingar och lagstrider.

Under laningfasen bör Galio fokusera på jordbruk med sin Q och passiva, och använda sin W klokt för att mildra inkommande skador eller sätta upp ganks. Hans E kan användas defensivt för att undkomma ganks eller offensivt för att engagera sig.

Använd din Q för att effektivt hantera minionvågor och hålla fiendens laner under sitt torn. Detta minskar deras förmåga att vandra och hjälper dig att behålla körfältskontroll. Galios ultimata, Hero’s Entrance, är ett kraftfullt verktyg för att påverka andra banor. Leta efter möjligheter att ströva omkring och stödja dina lagkamrater med din globala närvaro.

Som Galio vill du ofta vara i frontlinjen under lagstrider. Använd din W för att initiera och din E och passiva för att hantera skador. Positionera dig själv för att använda din ultimata effektivt, antingen för att engagera eller för att motverka fiendens engagemang.

Börja med föremål som förbättrar din förmåga att upprätthålla i körfält och ge nedkylningsminskning. Typiska startföremål inkluderar Dorans ring eller Corrupting Potion. Kärnföremål inkluderar ofta Hextech Rocketbelt för rörlighet och engagemangspotential, och Zhonyas Hourglass för överlevnad.

Galio kan dra stor nytta av att bygga tankartiklar, särskilt om du spelar framifrån och bakåt och behöver mer frontlinje för att hantera fiendens lag.

Talon

Talons styrka ligger i hans förmåga att snabbt eliminera viktiga mål och utöva tryck över hela kartan. Hans kit är utformat för snabbt spel och fokuserar på dominans från tidigt till mitten av spelet.

Fokusera på jordbruk med W och leta efter möjligheter att poke fienden med W och Q. Sikta på att träffa nivå 2 eller 3 tidigt och använd kraftspiken för att aggressivt handla eller säkra en död.

Talon utmärker sig vid roaming. Använd din E för att snabbt flytta runt på kartan och gank andra banor. Skjut din körfält innan du roaming för att säkerställa att du inte tappar betydande mängder XP och guld.

Talons nivå 2 och 3 är potenta. Försök att säkra tidiga dödar med en kombination av W och Q, följt av Ignite. Leta alltid efter roamingmöjligheter. Skjut din körfält först för att minimera tornskador och flytta sedan för att hjälpa andra körfält. Öva på att hoppa över väggar med E för att förbättra din rörlighet och oförutsägbarhet.

I lagstrider bör Talon sträva efter att flankera fienden och rikta in sig på backline, särskilt squishy bär som ADC eller mages. Använd din R för att engagera dig, se till att du är osynlig när du närmar dig, och spräng sedan ner viktiga mål innan du snabbt kopplar ur.

Om du vill spela fler lönnmördare har vi utarbetat en lista över assasiner som är lämpliga för nybörjare:

Ahri

Ahri utmärker sig i att poka, engagera sig och snabbt ompositionera i skärmytslingar och lagstrider. Hennes kit gör att hon kan charma viktiga mål, ge betydande burstskador och sedan rusa iväg innan fiender kan ge igen. Ahris rörlighet, som tillhandahålls av hennes ultimata, gör henne skicklig på roaming, vilket gör att hon kan påverka andra banor och säkra mål.

Din E är nyckeln till att framgångsrikt utföra Ahri’s combo. Öva på att landa Charm för att maximera din skadeutgång och säkerställa din säkerhet i engagemang. Utnyttja Ahri’s rörlighet från hennes ultimata för att roama och hjälpa andra banor. Tryck på din bana innan du strövar för att minimera förlorad erfarenhet och guld.

Använd Spirit Rush klokt. Det kan fungera som ett kraftfullt engageringsverktyg, en flyktmekanism eller ett sätt att ompositionera sig i lagstrider. Slösa inte laddningar i onödan.

I lagstrider är Ahri’s roll att antingen plocka bort viktiga mål med sin Charm eller att kite och ompositionera med Spirit Rush. Leta efter möjligheter att fånga ut squishy fiender med E-Q-W-kombinationen och dra dig sedan tillbaka med återstående laddningar av din ultimata. Ahri kan också använda sin rörlighet för att undvika fiendens nyckelförmågor och stanna i utkanten av striderna och ständigt hantera skador.

Pantheon

Pantheon, som ofta spelas som en top laner eller jungler, har också en betydande potential som en mid-lane-mästare i League of Legends, särskilt för nybörjare som vill göra en stark inverkan i spelet. Hans kit erbjuder hög skada, stark folkkontroll och utmärkta roamingfunktioner, vilket gör honom till ett formidabelt val för att kontrollera mittfältet och påverka andra delar av kartan.

Under det tidiga spelet kan Pantheon utöva mycket tryck på sin motståndare på grund av sin höga basskada och bedövning från sin W. Han kan effektivt handla med sin Q för att poke och W för att engagera sig när möjligheter uppstår. Hans E ger utmärkta defensiva förmågor, vilket gör att han kan blockera inkommande skador och vedergälla.

En av Pantheons styrkor i mittfältet är hans förmåga att ströva omkring och påverka andra delar av kartan. Hans ultimata, Grand Starfall, gör att han kan gå med i strider i andra banor eller säkra mål med sitt team. Effektiv användning av denna förmåga kan vända spelets tidvatten, vilket gör Pantheon till ett konstant hot inte bara i hans körfält utan över hela kartan.

Använd din Q för att konsekvent poke och tära ner din motståndares hälsa. Kom ihåg att tap-versionen av Q är snabbare och kan användas effektivt på nära håll. Leta efter möjligheter att engagera dig med din W, särskilt när din passiva är redo att bemyndiga den. Detta kan leda till mycket skadliga utbrott, särskilt när de följs upp med en bemyndigad Q.

Du kan köpa standard Bruiser-artiklar eller gå Assassin-rutten om det finns många squishy-mål i motståndarlaget, vilket innebär att om du använder din W för att bedöva ett mål är det en nästan garanterad stun.

Slutsats

Mittfältet är en central position i League of Legends, där spelare kan påverka spelet genom kartkontroll, lagstrider och strategiska spel.

För nybörjare är det viktigt att välja mästare med okomplicerad mekanik och mångsidiga spelstilar för att bygga förtroende och finslipa sina färdigheter. Mästarna som listas ovan är nybörjarvänliga och erbjuder en rad olika sätt att spela på mittfältet.

När du lär dig mittfältet, kom ihåg att fokusera på vågkontroll, kartmedvetenhet och effektiv roaming. Varje mästare ger unika styrkor och spelstilar, så experimentera för att hitta den som passar dig bäst.

Eva Enta

Hej, jag heter Eva, bara en vanlig gamer-tjej. Om jag inte spelar Fortnite eller League of Legends tittar jag förmodligen på någon Esports-turnering. Låt oss hålla spelandan vid liv!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button