League of LegendsLeague of Legends Nyheter

League of Legends-spelare kämpar med motivation när Riot introducerar tre rankade splittringar per år

Införandet av tre rankade splittringar per år i League of Legends har lämnat många spelare som känner sig överväldigade och omotiverade, enligt de senaste diskussionerna på spelets subreddit. Det ständiga behovet av att slipa och kalibrera om sina led efter varje split har blivit ett stort problem för spelarbasen.

En av de främsta frågorna som spelarna har lyft fram är den tidskrävande processen att nå sina ”faktiska rankningar” på grund av spelets MMR-justeringssystem. Många känner att de tillbringar den första halvan av varje split helt enkelt försöker klättra tillbaka till sin förtjänade rang, bara för att få säsongen att sluta precis när de börjar njuta av den.

Även om vissa spelare har uttryckt att de kan anpassa sig till det nya tredelade systemet, har de också betonat sin önskan om en snabbare kalibreringsprocess. Utsikterna att uthärda de ofta frustrerande tidiga säsongsmatcherna tre gånger om året har lett till en betydande minskning av motivationen för många.

Riot Games meddelade övergången till tre splits i slutet av 2023, vilket eliminerade försäsongen helt. Månaderna november och december, som tidigare saknade rankad tävling, kommer nu att vara värd för slutet av den tredje splittringen. Denna förändring, i kombination med de omfattande uppdateringarna av League of Legends i januari 2024, kan ha varit för mycket för vissa spelare att hantera på en gång.

När årets andra split närmar sig sin slutsats har spelare som har uthärdat genom den rankade grinden fortfarande två månader kvar innan starten av den tredje splittringen. Med den till synes oändliga cykeln av rankat spel återstår det att se hur spelarbasen kommer att anpassa sig till det här nya systemet på lång sikt.

MMR

MMR (Matchmaking Rating) är ett dolt betygssystem som används av Riot Games i League of Legends för att bestämma en spelares skicklighetsnivå och matcha dem med liknande skickliga spelare. Det beräknas utifrån faktorer som vinster, förluster, prestationer och mycket mer.

MMR finns för varje spelläge separat (t.ex. Ranked, ARAM, Normals), så en spelares MMR kan skilja sig åt mellan lägena. I Ranked är MMR nära kopplat till LP-vinster och -förluster (League Points). Om MMR är högre än rank, kommer LP-vinsterna att vara högre; om MMR är lägre än rank, kommer LP-förlusterna att vara större.

Även om MMR är dolt kan tredjepartswebbplatser uppskatta det med 95% + noggrannhet. År 2024 planerar Riot att uppdatera MMR-systemet för att ta hänsyn till fler prestationsfaktorer som KDA, objektivt deltagande och utdelad skada, snarare än bara vinster och förluster. Målet är att skapa mer rättvisa matcher och en bättre tävlingsupplevelse för spelare på alla nivåer.

Eva Enta

Hej, jag heter Eva, bara en vanlig gamer-tjej. Om jag inte spelar Fortnite eller League of Legends tittar jag förmodligen på någon Esports-turnering. Låt oss hålla spelandan vid liv!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button