Dota 2Dota 2 Nyheter

LGD Gaming segrar i tiebreak i Riyadh Masters

LGD Gaming har säkrat en plats i decider bracket i Riyadh Masters-turneringen genom att vinna en nagelbitande tiebreaker mot G2 x iG. Denna kritiska match var nödvändig efter att båda lagen avslutade sina möten under ordinarie säsong med identiska total- och matchrekord.

Riyadh Masters är ett av de mest prestigefyllda evenemangen i Dota 2-esportkalendern och lockar topplag från hela världen. LGD Gamings uthållighet och skicklighet visades fullt ut när de kämpade för att hålla sina turneringsförhoppningar vid liv.

Mötet med tiebreakern

På den sista dagen av play-in-action spelade LGD Gaming och G2 x iG 1-1 i en tidigare match, vilket gav båda lagen ett totalt rekord på 0-2-3 och ett matchrekord på 3-7. Denna oavgjorda match krävde en tiebreaker för att avgöra vilket lag som skulle säkra plats nr 5 i grupp A-tabellen. Förloraren skulle falla till plats nr 6 och lämna turneringen.

G2 x iG började starkt med en 46-minuters seger på rött, men LGD Gaming svarade tillbaka med en 42-minuters seger på rött och förseglade affären med en 47-minuters triumf på grönt och säkrade sin plats i den avgörande konsolen.

Vägen till gruppspelet

Med sin seger kommer LGD Gaming att möta grupp B: s nr 4-seedning, nouns, i nästa steg. Virtus.pro och MOUZ, båda fjärde-seedade i sina grupper, kommer också att tävla om en plats i gruppspelet. Virtus.pro spelade oavgjort med beastcoast, medan MOUZ spelade oavgjort med PSG Quest. Matcherna i decider bracket är bäst av tre serier.

Riyadh Masters, som är en del av Esports World Cup, har en prispott på 5 miljoner dollar (52 miljoner kronor) och omfattar 20 lag. Lag som Team Falcons, BetBoom Team, Gaimin Gladiators, WBG, XG, Tundra Esports, Team Liquid, OG och Team Spirit säkrade direktinträde i gruppspelet.

De övriga 12 lagen tävlade i ett round-robin-format om de sista åtta platserna i gruppspelet. Play-in-matcherna var bäst av två serier, där de tre bästa lagen från varje grupp gick vidare. De fjärde- och femteplacerade lagen mötte motståndare från den motsatta gruppen för att säkra de två sista platserna i gruppspelet.

Gruppspel och slutspel

Gruppspelet, som pågår från onsdag till och med den 14 juli, spelas i bäst av två matcher i serie. De fyra bästa lagen från varje grupp går vidare till den övre delen av slutspelet, medan lagen som slutar på femte och sjätte plats går vidare till den nedre delen.

Slutspelet med dubbeleliminering äger rum 16-21 juli. Alla matcher spelas i bäst av tre fram till den stora finalen i bäst av fem. Det vinnande laget får 1,5 miljoner dollar (15,8 miljoner kronor) och 1.000 Esports World Cup-poäng, medan tvåan får 800.000 dollar (8.400.000 kronor) och 600 poäng. Tredjeplatsen får 680 000 dollar (7 200 000 kronor), fjärdeplatsen 580 000 dollar (6 100 000 kronor), femteplatsen 470 000 dollar (4 900 000 kronor) och sjätteplatsen 370 000 dollar (3 900 000 kronor).

Höjdpunkter från grupp A och B

Entity säkrade en plats i gruppspelet i Grupp A genom att besegra Blacklist International med 2-0. I grupp B slutade Aurora, HEROIC, nouns och Azure Ray oavgjort, vilket ledde till avgörande matcher för att fastställa de tre lag som går vidare till topp tre från round-robin-scenen. LGD Gamings seger över G2 x iG har återupplivat deras kampanj när turneringen går vidare.

De avgörande konsolmatcherna, inklusive LGD Gaming vs. nouns, kommer att avgöra vilka lag som går med i de åtta gruppspelskvalificerade i den övre konsolen i slutspelet. De återstående fyra lagen kommer in i den nedre fästet. Andra anmärkningsvärda avgörande matcher inkluderar Virtus.pro vs. MOUZ.

Medan Riyadh Masters fängslar esportsamhället, skapar globala händelser som skogsbränder i New Mexico, ansträngningar för att rädda fläckiga ugglor och fem journalisters död i Gaza också rubriker.

Fokus på Riyadh Masters

Mitt i dessa globala händelser förblir esportscommunityn fokuserad på Riyadh Masters, där lagen fortsätter sin strävan efter seger och en del av den betydande prispotten. Turneringen visar inte bara upp Dota 2-spel i toppklass utan utgör också en viktig möjlighet för lagen att få erkännande och värdefulla Esports World Cup-poäng.

Med höga insatser och intensiv konkurrens lovar Riyadh Masters 2024 att bli ett spännande evenemang för både spelare och fans.

Mikael Lodi

Hej, jag heter Mikael Lodi. Jag har spelat hela mitt liv, särskilt Dota 2, men jag älskar även CS och Overwatch. Esport har alltid fascinerat mig, och jag älskar att dela med mig av mina kunskaper till andra gamers. Låt oss hålla igång spelpratet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button