Overwatch 2Overwatch 2 Nyheter

Overwatch 2-fuskare hävdar att serverfördröjning inte strider mot reglerna.

Overwatch 2 har plågats av fuskare sedan lanseringen 2022, men en ny incident har tagit samhället överraskande. En fuskare, som har orsakat serverfördröjning för att få en orättvis fördel, hävdade på en livestream att deras handlingar inte strider mot spelets regler. Detta fräcka påstående har lämnat många spelare frustrerade och ifrågasatt effektiviteten i Blizzards åtgärder mot fusk.

Händelsen inträffade under en ström av Overwatch 2-spelaren supertf, som upplevde allvarlig serverfördröjning som fick hans lag att förlora en match. Fuskaren, som var ansvarig för fördröjningen, skickade meddelanden till supertf i spelet och talade till och med i röstchatt och hävdade att de inte fuskade eftersom de helt enkelt ”hade kul”. På frågan om hur de undvek ett förbud svarade fuskaren att de inte var förbjudna eftersom de inte fuskade.

Det här är inte första gången som fuskare har varit ett problem i Overwatch 2. Spelet har haft en stenig historia sedan lanseringen, med många spelare som uttrycker frustration över bristen på ett utlovat PvE-läge och avstängningen av det ursprungliga spelet. Gemenskapen har krävt att Blizzard ska vidta starkare åtgärder mot fuskare, och företaget har svarat med flera massiva förbudsvågor 2023.

Det verkar dock som att vissa fuskare fortfarande hittar sätt att utnyttja systemet. Fuskaren i fråga hävdade att han hade haft sitt nuvarande konto i flera säsonger och skröt till och med om att bli förbjuden en gång och sedan ”unbanning” sig själva. Detta väcker farhågor om effektiviteten i Blizzards åtgärder mot fusk och om de gör tillräckligt för att skydda spelets integritet.

När vi närmar oss halvtidsmärket 2024 kan det vara dags för Blizzard att starta en ny nedbrytning av fuskare i Overwatch 2. Gemenskapen kräver åtgärder, och det är upp till spelutvecklarna att se till att spelet förblir rättvist och roligt för alla spelare.

Mer Overwatch 2 i beskrivningen


Fuskare

En fuskare i videospel är en spelare som avsiktligt utnyttjar eller manipulerar spelmekaniken för att få en orättvis fördel gentemot andra spelare. Det kan handla om att använda obehörig programvara eller hårdvara eller utnyttja buggar för att förbättra prestanda, få tillgång till begränsade områden eller manipulera spelresultatet. Fuskare ägnar sig ofta åt beteenden som auto-aiming, speed hacking, teleport hacking och att se genom väggar, som inte är avsedda av spelutvecklarna och som kan förstöra upplevelsen för andra spelare. Fusk kan motiveras av en önskan att vinna, få social status eller helt enkelt för att klara av utmaningar utan att anstränga sig.

Mikael Lodi

Hej, jag heter Mikael Lodi. Jag har spelat hela mitt liv, särskilt Dota 2, men jag älskar även CS och Overwatch. Esport har alltid fascinerat mig, och jag älskar att dela med mig av mina kunskaper till andra gamers. Låt oss hålla igång spelpratet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button