League of LegendsLeague of Legends Nyheter

Riot Games avslöjar stora uppdateringar för LoL Arena i kommande patchar

Riot Games har meddelat betydande förändringar och tillägg som kommer till det populära Arena-spelläget i League of Legends. Uppdateringarna, som kommer att lanseras i Patch 14.14 och 14.15, kommer att introducera nya spelsystem, Augments och föremål för att förbättra Arena-upplevelsen.

Höjdpunkter i Patch 14.14

Lead gameplay designer Matt ”Phroxzon” Leung-Harrison beskrev de förändringar som kommer i Patch 14.14 på X (tidigare Twitter):

  • Ökning av buffertar: Phenomenal Evil och Urf’s Champion kommer att få betydande buffs.
  • Item Nerfs: Duskblade och Prowler’s kommer att riktas in för nerfs.
  • Mästarbalans: Garen, Naafiri, Pyke, Zed och Master Yi, kända för sin dominans i Arena, kommer att nerfedas.

Patch 14.15 Smygtitt

Riot Rogue Fool och Riot Twin Enso har smygtittat på nya Augments som kommer att lanseras i Patch 14.15 den 31 juli:

  • Fire Sale: Tillåter spelare att sälja alla föremål som inte är uppdrag för 100% av deras värde.
  • Ultimate Roulette: Ersätter besvärjelsen ”Flee” med en slumpmässig Ultimate-besvärjelse.
  • Frukterna av ditt arbete: Buffrar effekten av helande blommor.

Fler Augments förväntas avslöjas fram till patch-släppet.

Framtiden för Arena

Riot Games har gjort konsekventa ansträngningar för att förbättra och potentiellt etablera Arena som ett permanent spelläge tillsammans med den klassiska 5v5 Summoner’s Rift. Medan ARAM har lyckats behålla sin plats, har andra alternativa lägen som Twisted Treeline och Dominion fasats ut eller avbrutits.


League of Legends Arena-läge

League of Legends Arena är ett fartfyllt 2v2-spelläge som kombinerar element från huvudspelet och Teamfight Tactics. I varje match bildar spelarna ett lag med en partner för att kämpa mot andra par i en serie omgångar tills bara ett lag återstår. Före varje stridsfas finns det en köpfas där spelarna kan köpa kraftfulla Augments för att förbättra sina mästare eller spendera guld på föremål.

Läget innehåller flera omgångar per match, där slagfältet krymper över tid på grund av en annalkande eldring. Spelare kan också stöta på ”Power Flowers” som ger tillfälliga boostar och ”Cameos” från andra mästare som fungerar som scenfaror. Vinnande lag klättrar på rankningsstegen och går från Wood till Gladiator.

Jämfört med vanliga League of Legends-matcher erbjuder Arena en snabbare och mer intensiv upplevelse som bara varar i 10-15 minuter. Läget syftar till att ge ett nytt sätt att utforska mästarkombinationer och strategier i ett 2v2-format, samtidigt som kärnspelet i League förblir intakt.

Eva Enta

Hej, jag heter Eva, bara en vanlig gamer-tjej. Om jag inte spelar Fortnite eller League of Legends tittar jag förmodligen på någon Esports-turnering. Låt oss hålla spelandan vid liv!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button