League of LegendsLeague of Legends Guider

Bästa ADC-mästare för nybörjare i League of Legends

När du fördjupar dig i ADC-rollen i League of Legends spelar valet av en mästare en viktig roll i din resa mot mästerskap. Med ett brett utbud av mästare som erbjuder unika styrkor och spelstilar är ett tankeväckande val viktigt.

Men skicklighet med din valda mästare går utöver valet; att förstå deras mekanik och synergier är avgörande för att låsa upp din fulla potential på Rift.

Tips för nybörjare för att spela ADC-mästare

Lär dig grundläggande våghanteringstekniker som frysning, långsam pushing och snabb pushing. Denna kunskap kommer att hjälpa dig att kontrollera banan och göra den säkrare eller farligare för dina motståndare, beroende på situationen.

I lagstrider, positionera dig bakom ditt lags frontlinje så att du kan hantera skador på ett säkert sätt. Undvik att gå för långt fram där du lätt kan bli måltavla för fiendens lönnmördare eller crowd control.

Känn till din mästares räckvidd och försök att maximera den för att hålla dig så säker som möjligt medan du utdelar skada. Genom att placera dig precis inom ditt attackområde kan du slå fiender utan att sätta dig själv i omedelbar fara.

Sivir

Under laningfasen bör Sivir fokusera på jordbruk och använda sin Q för att poke motståndare från ett säkert avstånd. Hennes W kan snabbt rensa vågor, vilket gör att hon kan driva banan effektivt och potentiellt ströva omkring eller hjälpa till att säkra mål som drakar.

I lagstrider utmärker sig Sivir för att hantera ihållande skador från backline. Hennes W gör att hennes attacker kan träffa flera mål, vilket är mycket effektivt mot grupperade fiender. Hennes ultimata kan användas för att inleda slagsmål eller hjälpa hennes team att koppla loss om striden blir ogynnsam.

Att lära sig att tajma sin E korrekt mot fiendens förmågor kan drastiskt öka Sivirs överlevnadsförmåga och effektivitet i körfältet. Det är avgörande för att blockera betydande fiendens trollformler som stuns eller krokar.

Som med alla ADC: er är positionering nyckeln. Håll dig bakom ditt lags frontlinje och använd din passiva och ultimata för att snabbt omplacera om du hotas.

Medan Boomerang Blade är ett kraftfullt verktyg för poking, förbrukar det mycket mana. Använd det klokt för att se till att du har tillräckligt med mana för andra förmågor, särskilt din E.

Aktivera Ricochet när du kan träffa flera mål, till exempel när fiendens mästare är nära sin minionvåg, för att maximera din skadeutgång.

Sivirs förmåga att snabbt driva banor, i kombination med hennes användbarhet i lagstrider, gör henne till en värdefull och relativt lättlärd ADC för nybörjare.

Ashe

Under laningfasen bör Ashe fokusera på jordbruk och använda sin W för att trakassera motståndare. Hennes passiva gör det enkelt att drapa fiender och kontrollera banans takt.

Korrekt användning av hennes E kan ge avgörande vision för att undvika fiendens ganks och säkra mål.

I lagstrider är Ashes roll att stanna vid backline och hantera konsekvent skada. Hennes Q bör aktiveras när hon säkert autoattackerar för att maximera skadeutgången. Hennes R kan användas för att engagera sig genom att fånga ut viktiga mål eller för att skala för sig själv och sina lagkamrater.

Öva kiting med Ashes passiva långsamma. Flytta mellan varje autoattack för att maximera avståndet från hot samtidigt som du fortsätter att hantera skador. Använd Hawkshot (E) strategiskt för att få syn på viktiga områden, särskilt fiendens djungel och mål som Dragon och Baron Nashor.

Sikta noga med den förtrollade kristallpilen och tänk både på hur långt den behöver färdas och hur potentiella mål rör sig. Den kan vara ett verktyg som förändrar spelet om den används på rätt sätt.

Placera dig alltid där du säkert kan hantera skador. Ashe saknar rörlighet, så positionering är avgörande för att undvika att bli fångad av fiendens dykare eller mördare.
Ashes verktyg och enkla kit gör henne till en idealisk ADC för nybörjare och lär ut grundläggande färdigheter som positionering, kiting och kartmedvetenhet.

Caitlyn

Caitlyn utmärker sig i laningfasen på grund av sin överlägsna räckvidd och poke-förmåga. Hon bör fokusera på att använda sin räckvidd för att trakassera motståndare och farm säkert. Att sätta fällor (W) runt viktiga chokepunkter eller under fiendens torn kan fånga motståndarna ur vakt och leda till enkla Headshots.

I lagstrider bör Caitlyn positionera sig längst bak i sitt lag och använda sin räckvidd för att hantera skador på ett säkert sätt. Hennes fällor kan placeras strategiskt för att zonera ut eller fånga ut fiender, och hennes nät (E) bör användas för att hålla avstånd från hot. Hennes ultimata kan användas i början eller slutet av striderna för att rikta in sig på nyckelpersoner eller mästare med låg hälsa.

Lär dig att placera fällor på platser där fiender sannolikt kommer att gå, till exempel i buskar, smala djungelstigar eller under deras torn. Detta kan sätta upp dödar eller tvinga fiender att ta längre, mindre optimala vägar.

Använd Caitlyns passiva effektivt genom att positionera dig i buskar eller nära instängda mål för att maximera skadan från Headshots.

Öva kiting, vilket innebär att du rör dig mellan varje autoattack för att hålla avstånd från fiender. Caitlyns E kan vara ett avgörande verktyg för kiting eftersom det slår henne tillbaka samtidigt som det saktar ner förföljaren.

Använd din ultimata klokt. Det används bäst på mål som är utom räckhåll eller för att avsluta flyktande fiender. Var medveten om fiendens mästare som kan blockera det.
Caitlyns långa räckvidd och fällmekanik gör henne till en utmärkt ADC för nybörjare och erbjuder en blandning av säkerhet, kontroll och hög skadepotential.

Om du vill utforska Marksmen-rollen ytterligare kan du kolla in vår detaljerade guide här:

Miss Fortune

Under laningfasen bör Miss Fortune fokusera på farming och använda sin Q för att trakassera motståndare. Positionering är nyckeln till att få ut det mesta av Double Up’s studsmekaniker. Hennes E kan användas för att sakta ner fiender och göra det lättare att landa Q eller för att avskräcka aggressiva framsteg.

I lagstrider är positionering avgörande för Miss Fortune. Hon bör sträva efter att använda sin R från en plats där hon kan träffa flera fiender utan att bli avbruten. Innan du använder hennes ultimata är det idealiskt att vänta på att lagkamrater ska tillämpa crowd control eller att fiender naturligt grupperas ihop.

Rotera mål i lagstrider och medan du odlar för att utnyttja din passiva till fullo för ökad skadeutgång.

Använd Make it Rain för att kontrollera var fiender kan röra sig bekvämt, särskilt i smala djungelstigar eller under måltävlingar.

Hitta säkra platser eller använd terrängen till din fördel när du kanaliserar Bullet Time, så att du inte lätt kan bli måltavla eller avbruten.

Lär dig hur Double Up’s bounce-mekanik fungerar för att träffa fiendens mästare genom att rikta in sig på minions med låg hälsa som är i linje med dem.

Miss Fortunes förmåga att påverka spelet med sin kraftfulla ultimata och okomplicerade mekanik gör henne till ett utmärkt val för nybörjare som vill lära sig ADC-rollen.

Du kan också experimentera med hennes byggnad, eftersom hon också kan tänka sig Assassin-artiklar, vilket gör din Q och R ganska förödande.

Ziggs

Vanligtvis en mid-lane Mage, i bot lane, bör Ziggs fokusera på att använda sin Q för att trakassera motståndare och odla säkert från ett avstånd. Hans E kan användas defensivt för att avskräcka fiendens engagemang eller offensivt för att fånga fiender för en uppföljningsattack. Ziggs utmärker sig för att snabbt driva banor med sina AoE-förmågor, vilket gör att han kan trycka på fiendens torn konsekvent.

Under lagstrider bör Ziggs placera sig säkert på baksidan och använda sina långdistansförmågor för att hantera skador utan att riskera sig själv. Hans W kan användas för självskalning eller för att omplacera, medan hans ultimata bör riktas mot grupper av fiender för att maximera dess inverkan.

Att lära sig rätt vinklar och timing för Bouncing Bomb (Q) kan avsevärt öka din poke-effektivitet i körfältet. Använd Satchel Charge (W) strategiskt för att säkra torn. Kom ihåg att det kan avrätta torn under en viss hälsotröskel, så titta noga på tornets hälsofält.

Använd Hexplosive Minefield (E) för att kontrollera utrymmet i lagstrider eller för att skydda dig själv och ditt lag från fiendens framryckningar.

Spara Mega Inferno Bomb (R) för viktiga ögonblick i lagstrider, för att rensa stora minionvågor eller för att avsluta flyende fiender. Dess globala räckvidd ger dig närvaro över hela kartan.

Att spela Ziggs i ADC-rollen erbjuder ett unikt tillvägagångssätt för botbanan, med fokus på förmågebaserade trakasserier och belägringstaktik snarare än traditionell autoattack.

Seraphine

Seraphine, främst känd som en support- eller mid-lane mage i League of Legends, kan också spelas i ADC-rollen, särskilt i kompositioner som drar nytta av hennes verktyg, crowd control och ihållande skadeutgång.

I botfältet bör Seraphine fokusera på att använda sina förmågor för att kontrollera körfältet och trakassera motståndare. Hennes Q ger bra poke, medan hennes E kan användas för att sakta ner eller rota motståndare, vilket gör det lättare att landa uppföljningsattacker eller fly från ganks. Hennes W erbjuder upprätthållande och skydd, vilket hjälper henne och hennes stöd att upprätthålla filnärvaro.

Under lagstrider är Seraphines roll att stanna vid backline och använda sina förmågor för att stödja sitt lag och kontrollera slagfältet. Hennes ultimata, Encore, kan vara en spelväxlare, så leta efter möjligheter att träffa flera fiender eller använda allierade för att förlänga dess räckvidd. Hennes E är avgörande för att kontrollera fiendens rörelse, och hennes W ger viktig läkning och sköldar.

Var uppmärksam på din passiva. Att tajma dina förmågor för att maximera ekoeffekten kan avsevärt förbättra din effektivitet i körfält och lagstrider. Eftersom Seraphine saknar rörlighet är positionering avgörande. Håll dig bakom ditt team och använd din räckvidd till din fördel.

Använd din ultimata klokt. Det kan vara ett kraftfullt verktyg för att engagera, koppla bort eller säkra död. Sikta på att träffa så många fiender som möjligt, eller använd den i kombination med annan crowd control för maximal effekt.

Seraphine fungerar bäst med ett stöd som kan ge ytterligare crowd control eller förbättra hennes användbarhet. Överväg att para ihop henne med tanky eller engageringsorienterade stöd som kan skydda henne och ställa in hennes förmågor.

Karthus

Karthus, som traditionellt är känd som en mid-lane mage i League of Legends, spelas ibland i ADC-rollen, särskilt i kompositioner som gynnar magisk skada och AoE-förmågor (Area-of-Effect). Även om det inte är en konventionell ADC, fokuserar Karthus i botfältet på att utnyttja sina höga skadeförtrollningar snarare än autoattacker, vilket erbjuder en unik spelstil som kretsar kring stavning och strategisk positionering.

I botfilen bör Karthus fokusera på att använda sin Q för att odla och trakassera motståndare. Korrekt positionering är avgörande för att undvika fiendens attacker samtidigt som man maximerar effekten av Lay Waste, särskilt med sikte på att träffa fiender med den isolerade skadan. Hans W kan hjälpa till att kontrollera fiendernas rörelse, vilket gör det lättare att landa Q eller undkomma ganks.

Under lagstrider är Karthus roll att hantera så mycket skada som möjligt med sina AoE-förmågor. Positionering är nyckeln för att säkerställa att han kontinuerligt kan skada fiender med sin E medan han håller sig säker. Vid döden tillåter hans passiva honom att kasta trollformler utan manakostnad, vilket gör honom till ett ihållande hot även när han fokuseras ner.

Framgång med Karthus förlitar sig starkt på att landa Qs korrekt. Öva på att sikta och tajma detonationen, särskilt med fokus på att träffa fiender när de är isolerade för dubbel skada.

Håll dig längst bak i lagstrider, använd din E för att hantera skador och din Q för att rikta in dig på specifika fiender. Kom ihåg att även om du dör tillåter din passiva dig att fortsätta slåss, så placera dig på en plats där du kan maximera din effektivitet efter döden.

Karthus kan också vara ett livskraftigt val i djungeln, men om du är intresserad av att ta den positionen för ditt lag finns det bättre val som passar nybörjare:

Slutsats

Mästarna som listas ovan erbjuder en rad olika spelstilar, från enkla auto-attackbaserade skadehandlare till mer verktygsfokuserade mages. Nyckeln är att hitta en mästare som passar dina preferenser samtidigt som den ger en relativt förlåtande inlärningskurva.

Som med alla roller kräver mastering av ADC övning, kartmedvetenhet och effektiv kommunikation med ditt stöd.

Experimentera med olika mästare för att hitta den som bäst passar din stil och fokusera på att förbättra grundläggande saker som positionering, kiting och teamwork.

Eva Enta

Hej, jag heter Eva, bara en vanlig gamer-tjej. Om jag inte spelar Fortnite eller League of Legends tittar jag förmodligen på någon Esports-turnering. Låt oss hålla spelandan vid liv!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button