League of LegendsLeague of Legends Nyheter

Riot Games sägs införa en ny global turnering för League of Legends i 2025

I en betydande utvidgning av den professionella League of Legends (LoL) esportscenen planerar Riot Games enligt uppgift att införa en tredje stor internationell turnering i sin tävlingskalender med början 2025. Detta nya evenemang kommer att äga rum mellan Winter Split och Spring Split och erbjuder lag från hela världen en annan prestigefylld plattform för att visa upp sina färdigheter och tävla om internationell ära.

Tillägget av denna turnering markerar ett avsteg från över ett decennium av tradition, där endast två internationella evenemang – Mid-Season Invitational (MSI) och världsmästerskapet – dominerade scenen. Införandet av ett tredje evenemang förväntas medföra stora förändringar i konkurrensstrukturen och schemaläggningen i alla större regioner, inklusive LCS, LCK och LPL.

Enligt esportjournalisten Alejandro Gomis kommer den nya turneringen att bjuda in minst ett lag från varje större region, med sannolikheten för att mindre regionlag också deltar. Den exakta platsen, formatet och namnet på evenemanget förblir under omslag, men förväntningarna bygger redan inom LoL-communityn.

Schemaläggningen av det nya evenemanget antyder att fans kan bevittna tvärregionalt spel så tidigt som i mars 2025. Detta innebär emellertid också att resten av den konkurrenskraftiga kalendern måste justeras för att rymma den nya turneringen. Följaktligen kommer MSI sannolikt att skjutas till ett senare datum, tillsammans med startdatum för efterföljande splittringar i de flesta regioner.

Den potentiella övergången till ett tredelat format, som redan antagits av LEC 2023, kan bli nödvändigt för andra ligor för att underlätta vägen till kvalificering för detta nya evenemang. Detta kan leda till betydande förändringar i konkurrenslandskapet, eftersom ligor kan behöva omstrukturera sina format för att anpassa sig till det uppdaterade schemat.

Riot Games har bekräftat att en uppdatering av tävlingsschemat för 2025 kommer att tillhandahållas i juni, vilket ger fans och deltagare klarhet om vad de kan förvänta sig av den kommande säsongen. Detta tillkännagivande är en del av Riots bredare strategi för att förbättra LoL esports-ekosystemet och behålla sin position som en ledande titel inom den tävlingsinriktade spelindustrin.

Det nya internationella evenemanget är redo att lägga till ytterligare ett lager av spänning i LoL esports-kalendern, vilket ger lag fler möjligheter att tävla på högsta nivå och fans med ytterligare matcher med höga insatser att njuta av. När detaljerna i turneringen är färdiga väntar LoL-communityn ivrigt på ytterligare tillkännagivanden från Riot Games.


Alejandro Gomis

Alejandro Gomis är en spansk esportjournalist som är känd för sin undersökande rapportering inom den tävlingsinriktade spelscenen, särskilt inom ”League of Legends” och ”Valorant”-samhällena. Han har en anmärkningsvärd närvaro på sociala medier, särskilt på Twitter under handtaget @anonimotum, där han delar insikter och nyheter relaterade till esports. Gomis har arbetat med olika esportsmedier, inklusive Blix.gg, Upcomer och Esportmaniacos, och har framträtt i olika talkshows och paneler inom branschen. Hans senaste flytt till Sheep Esports som reporter tillkännagavs, vilket belyser hans fortsatta engagemang i esportjournalistik. Gomis var också nominerad till Årets Esportsjournalist vid Esports Awards 2023, vilket visar på hans erkännande inom branschen för hans bidrag till esportmedia.

Eva Enta

Hej, jag heter Eva, bara en vanlig gamer-tjej. Om jag inte spelar Fortnite eller League of Legends tittar jag förmodligen på någon Esports-turnering. Låt oss hålla spelandan vid liv!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button