League of LegendsLeague of Legends Guider

Bästa supportmästare för nybörjare i League of Legends

Som nybörjare som vill skapa en stark grund i supportrollen inom League of Legends är det avgörande för dina tidiga erfarenheter av att hjälpa ditt lag att välja den mest lämpliga mästaren. Även om valet av mästare kan påverka ditt spel avsevärt är det viktigt att fatta ett välgrundat beslut.

Genom att välja en av dessa nybörjarvänliga supportmästare kan du förbättra din spelupplevelse, stödja ditt lag effektivt och gradvis förbättra dina färdigheter i supportrollen inom League of Legends.

Tips för nybörjare när du spelar supportmästare

Ditt primära jobb i laningfasen är att se till att din ADC kan odla säkert och effektivt. Detta innebär att avvärja, zonera fiender och tillhandahålla läkning eller sköldar.

Ett av dina huvudansvar är att upprätthålla visionskontroll runt viktiga områden på kartan, till exempel Dragon, Baron och flodvägar. Använd wards och Sweeper Lens för att hindra fiendens lag från att se.

Använd dina förmågor för att trakassera fiendens ADC och stödja för att förhindra att de odlar bekvämt. Var dock uppmärksam på din mana och hälsa.

Janna

Janna, Storm’s Fury, är en viktig supportmästare i League of Legends, känd för sina skyddande förmågor, crowd control och utility. Hennes kit är utformat för att skydda allierade, störa fiendens framsteg och förbättra lagets rörlighet, vilket gör henne till ett utmärkt val för nybörjare som vill lära sig supportrollen.

Jannas spelstil fokuserar på att skala för sin ADC och sitt team, tillhandahålla sköldar och använda sina förmågor för att kontrollera takten i engagemang.

Under laningfasen bör Janna fokusera på att använda sin E för att skydda sin ADC från skador under affärer och hennes W för att trakassera fiendens laners. Positionering är nyckeln för att undvika att bli fångad medan du fortfarande kan utöva tryck med Zephyr och Howling Gale.

I lagstrider är Janna prioritet att skydda sina bär. Använd Howling Gale och Monsoon för att störa fiendens dykare eller mördare, och håll din ADC avskärmad med Eye of the Storm. Att placera nära dina bärare gör att du kan reagera snabbt på hot samtidigt som du drar nytta av Tailwinds rörelsehastighetsökning.

Behärska tidpunkten för din E för att maximera dess effektivitet och använd den för att absorbera inkommande skador snarare än efter att skadan har delats ut. Använd Q inte bara för dess knock-up utan också för att avbryta fiendens kanaler eller streck. Att ladda det i buskar kan fånga fiender på vakt.

Leona

Leona, the Radiant Dawn, är en formidabel tankstödsmästare i League of Legends, känd för sin exceptionella engagemangsförmåga, crowd control och hållbarhet. Hon utmärker sig genom att inleda strider, låsa fast viktiga mål och skydda sina allierade med sina defensiva förmågor. Leonas okomplicerade och effektfulla kit gör henne till ett utmärkt val för nybörjare som vill lära sig svårigheterna med supportrollen, särskilt när det gäller att behärska konsten att engagera sig och skala för lagkamrater.

Under laningfasen bör Leona fokusera på att zonera fiendens laners och leta efter möjligheter att engagera sig med sin E. Framgångsrika engagemang följer vanligtvis kombinationen E> Q för att låsa ner mål, med W aktiverad för att mildra inkommande skador.

Samordning med hennes ADC är avgörande för att maximera skadan från hennes passiva.
Hon bör också skala för sina bärare genom att använda sina crowd control-förmågor för att störa fiender som dyker baklinjen.

Lär dig att känna igen när du ska engagera dig. Leta efter fiender som är överbelastade, har viktiga förmågor på nedkylning eller när ditt team är redo att följa upp. Kom ihåg att det är lika viktigt att skydda din ADC och andra bärare som att engagera. Använd dina förmågor för att peela för dem när de är hotade.

Rikta Solar Flare noggrant för att fånga så många fiender som möjligt och prioritera bedövningen på mål med högt värde. Det kan också användas för att zonera fiender bort från mål eller skära av flyktvägar.

Braum

Braum, känd som Freljords hjärta, är en mycket effektiv supportmästare i League of Legends, särskilt väl lämpad för nybörjare på grund av hans skyddande förmågor, crowd control och okomplicerade spelstil. Braum utmärker sig för att skydda sina allierade, inleda slagsmål med sin crowd control och ge betydande defensivt stöd under lagengagemang.

Under laningfasen bör Braum fokusera på att skydda sin ADC och kontrollera körfältet. Använd Winter’s Bite för att trakassera och applicera passiva staplar på aggressiva motståndare, och Stand Behind Me för att omplacera eller skydda din ADC från hot. Braums närvaro kan avskräcka fiendens aggression helt enkelt genom hans förmåga att vända slagsmål med sina passiva och defensiva färdigheter.

I lagstrider är Braums roll att skydda sina bärare och kontrollera slagfältet. Använd Unbreakable för att blockera fiendens viktigaste förmågor och projektiler, och leta efter möjligheter att använda Glacial Fissure för att initiera eller störa fiendens lag. Positionering är avgörande för att maximera effektiviteten hos din sköld och för att tillämpa passiva staplar på flera fiender.

Communicate with your team to focus targets with Concussive Blows stacks to quickly stun and neutralize key threats especially when paired with an auto-attack Marksman.

Learn to anticipate and react to enemy abilities with Unbreakable. Blocking crucial enemy ultimates or abilities can significantly change the outcome of fights.

Soraka

Under laningfasen bör Soraka fokusera på att hålla sin ADC frisk med Astral Infusion medan hon använder Starcall för att poke fiender och upprätthålla sig själv. Korrekt positionering är avgörande för att undvika fiendens aggression, eftersom Soraka kan bli ett huvudmål på grund av hennes helande förmåga.

I lagstrider är Sorakas prioritet att hålla sig i en säker position samtidigt som hon maximerar sin helande produktion. Att använda Equinox för att tysta fiendens viktigaste förmågor och skydda bärare, och timing Wish för att motverka fiendens burstskador, kan påverka kampens resultat avsevärt.

Var uppmärksam på din hälsa när du använder Astral Infusion, eftersom det kostar din egen hälsa att läka allierade. Använd Starcall för att återfå hälsa och upprätthålla din förmåga att läka. Håll dig bakom din frontlinje och fortsätt röra dig för att undvika skicklighetsskott och fiendens fokus. Din överlevnad är avgörande för ditt lags fortsatta närvaro i striderna.

Använd Wish inte bara för att rädda allierade utan också proaktivt under stora lagstrider för att ge ditt lag överhanden. Var uppmärksam på alla banor, eftersom din globala läkning kan hjälpa allierade även när du inte är närvarande.

Sorakas läkning och användbarhet gör henne till en ovärderlig tillgång för sitt team och lär nybörjare vikten av positionering, kartmedvetenhet och strategisk användning av förmågor för att stödja och upprätthålla allierade. Hennes globala närvaro med Wish gör det möjligt för nybörjare att påverka spelet bortom deras omedelbara närhet, vilket främjar en bredare förståelse för gruppdynamik och stödansvar.

Brand

Brand, traditionellt känd som en mid-lane mage, är också ett populärt val för supportrollen i League of Legends, särskilt för spelare som föredrar en mer aggressiv, skadeorienterad strategi för att stödja.

Brands kit kretsar kring att hantera magiska skador med hög effektområde (AoE), tillhandahålla folkmassakontroll och tillämpa konsekvent tryck i botfältet. Hans förmågor gör det möjligt för honom att poke, zon och potentiellt säkra dödar, vilket gör honom till en formidabel närvaro i körfält och lagstrider.

Under laningfasen bör Brand fokusera på att använda sin W för att trakassera motståndare och kontrollera vågen. Korrekt landning av Pillar of Flame kan avsevärt minska fiendens hälsa, vilket gör dem sårbara för all-ins. Brand bör också leta efter möjligheter att använda sin E och Q-kombination för att sprida sin passiva och potentiellt bedöva motståndare för uppföljningsskador.

I lagstrider är Brands roll att hantera så mycket AoE-skador som möjligt. Positionering är nyckeln till att säkert kasta sina förmågor utan att bli fångad av fienden. Att använda sin R effektivt kan vända tidvattnet i en kamp, särskilt om han lyckas träffa flera fiender och utlösa sin passiva explosion.

Morgana

Morgana, the Fallen Angel, är en mångsidig supportmästare i League of Legends, känd för sin kraftfulla crowd control, spell shielding och area-of-effect (AoE) skadeförmåga. Hennes kit gör henne särskilt effektiv för att skydda allierade, sätta upp dödar och kontrollera spelets takt, vilket gör henne till ett bra val för nybörjare som vill spela en supportroll som kombinerar försvar med potential för aggressiva spel.

Under laningfasen bör Morgana fokusera på att använda sin Dark Binding (Q) för att hota fiendens mästare och skydda sin ADC. Positionering är nyckeln till att landa Q utan att riskera sig själv. Hennes Tormented Shadow (W) kan användas för att trakassera fiender och hjälpa till att driva banan om det behövs. Black Shield (E) bör reserveras för att motverka fiendens folkmängdskontroll eller mildra inkommande magiska skador.

I lagstrider är Morganas roll att använda sina förmågor för att störa fiendens lag och skydda hennes bär. Hennes ultimata, Soul Shackles, kan vara en spelväxlare, särskilt när den kombineras med Zhonyas timglas, så att hon kan engagera sig säkert. Black Shield bör användas på ett klokt sätt för att skydda viktiga lagkamrater från crowd control.

Baserat på hennes stora AP-skalning och potential för snabba lägerrensningar kan Morgana också vara lämplig för djungeln. Här är vår detaljerade guide för rekommenderade djungelmästare för nybörjare:

Nautilus

Nautilus, Titan of the Depths, är en robust och mycket effektiv supportmästare i League of Legends, särskilt gynnad för sin starka engagemangskapacitet, folksamlingskontroll och tankiness.

Hans kit är utformat för att inleda slagsmål, låsa ner viktiga mål och skydda sina allierade, vilket gör honom till ett utmärkt val för nybörjare som vill spela en mer aggressiv och skyddande supportroll.

Under laningfasen bör Nautilus fokusera på att använda sin Dredge Line (Q) för att engagera sig i fiendens mästare när möjligheter uppstår. Hans passiva, Staggering Blow, hjälper till i dessa engagemang genom att rota målet, vilket gör att hans ADC enkelt kan följa upp. Titan’s Wrath (W) bör aktiveras under dessa affärer för att maximera hållbarhet och skada.

I lagstrider är Nautilus roll att initiera och störa fiendens lag. Att använda sin ultimata, Depth Charge, på fiendens nyckelbärare kan påverka kampens resultat avsevärt genom att slå upp dem och låta hans team följa upp. Dredge Line och Riptide bör användas för att kontrollera fiendernas rörelse och skydda hans bärare.

Håll dig vid frontlinjen för att absorbera skador och störa fiendens lag. Skydda dina bärare genom att använda dina folkmassakontrollförmågor för att skala alla dykare eller mördare.

Slutsats

Att spela som ett stöd i League of Legends innebär mycket mer än att bara hjälpa din ADC; det omfattar crowd control, engagera eller koppla bort slagsmål och tillhandahålla verktyg till ditt team.

Genom att välja en av dessa supportmästare kan nybörjare lära sig grunderna i rollen, från att engagera slagsmål till att peeling för lagkamrater, samtidigt som de utvecklar viktiga färdigheter som kartmedvetenhet och positionering.

Eva Enta

Hej, jag heter Eva, bara en vanlig gamer-tjej. Om jag inte spelar Fortnite eller League of Legends tittar jag förmodligen på någon Esports-turnering. Låt oss hålla spelandan vid liv!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button