League of LegendsLeague of Legends Nyheter

Nongshim, ett stort livsmedelsföretag, har blivit officiell sponsor av Prime League, en framstående League of Legends-esporttävling i Europa.

Det koreanska snabbnudelvarumärket Nongshim har tillkännagivit ett partnerskap med Die Techniker Prime League, den officiella League of Legends-ligan för DACH-regionen (Tyskland, Österrike, Schweiz). Som ligans huvudpartner kommer Nongshim att samarbeta med ligans arrangör, Freaks 4U Gaming, om olika aktiveringar, även om specifika detaljer inte avslöjades.

Nongshims satsningar på esport

Nongshim är det största varumärket för snabbnudlar och snacks i Sydkorea och har redan gjort inbrytningar i esportbranschen. År 2020 förvärvade företaget den sydkoreanska esportorganisationen Team Dynamics och har sedan dess drivit esportlaget Nongship RedForce i LCK (Koreas League of Legends-liga).

Förstärkning av Prime League

Partnerskapet med Freaks 4U Gaming markerar Nongshims inträde på DACH-marknaden. Andreas Meister, Chief Revenue Officer på Freaks 4U Gaming, uttryckte optimism om att Nongshims omfattande erfarenhet av e-sport kommer att bidra till att lyfta Prime League, en av de viktigaste regionala ligorna i Europa.

Prime League är en del av Riot Games ERL-system, som omfattar ligor från flera europeiska länder. I sin senaste uppdelning registrerade Prime League en topptittare på drygt 80 000, vilket var i nivå med Spaniens Superliga.

Ökad räckvidd och synlighet

Genom att sponsra Prime League vill Nongshim öka sitt varumärkes synlighet och räckvidd i DACH-regionen. Partnerskapet belyser också det växande intresset och investeringarna i den europeiska esportscenen, särskilt i League of Legends ekosystem.

Prime League fortsätter att attrahera topptalanger och engagera fans, och Nongshims engagemang som sponsor kommer utan tvekan att bidra till ligans tillväxt och framgång under de kommande åren.


Freaks 4U Gaming

Freaks 4U Gaming är en ledande 360° marknadsföringsbyrå för spel och e-sport, med kontor i Europa, Asien och Nordamerika. Företaget erbjuder ett brett utbud av tjänster, inklusive marknadskommunikation, TV- och medieproduktion samt vård av egna varumärken och influencers. År 2024 investerade det indiska e-sportföretaget NODWIN Gaming 8 miljoner euro i Freaks 4U Gaming och blev därmed en stor aktieägare. Freaks 4U Gaming har partnerskap med stora esportorganisationer som DreamHack och Riot Games.

Eva Enta

Hej, jag heter Eva, bara en vanlig gamer-tjej. Om jag inte spelar Fortnite eller League of Legends tittar jag förmodligen på någon Esports-turnering. Låt oss hålla spelandan vid liv!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button