League of LegendsLeague of Legends Guider

Bästa toppmästare för nybörjare i League of Legends

När man fördjupar sig i League of Legends rike är det viktigt att förstå att det tar tid och övning att behärska mästare. För nybörjare som vill hitta framgång i spelet sticker vissa mästare ut som solida val. Garen, Maokai, Darius och Dr. Mundo rekommenderas ofta för sin enkla mekanik och starka kapacitet på slagfältet. Dessa mästare erbjuder en bra utgångspunkt för nya spelare att lära sig grunderna i spelet och utveckla sina färdigheter.

Det är dock viktigt att notera att individuella spelstilar och preferenser kan variera, och vad som fungerar bra för en spelare kanske inte nödvändigtvis passar en annan. Det är tillrådligt för nybörjare att experimentera med olika mästare för att hitta de som passar bäst med deras spelstil och preferenser.

Dessutom, när spelare får mer erfarenhet och kunskap om spelet, kan de upptäcka andra mästare som kompletterar deras styrkor och strategier.

Tips för nybörjare när du spelar Top Lane Champions

Toppfältet är benäget för ganks, särskilt när det är överdrivet. Lär dig hur du undviker vanliga gankvägar och hur du kan avvärja effektivt. Tänk på fiendens djunglers position innan du spelar aggressivt.

Placera avdelningar i flodborsten, tri-bush eller fiendens djungelingångar för att upptäcka inkommande ganks. Köp regelbundet Control Wards för att upprätthålla synkontroll.

Teleport summoner spell används ofta i toppfältet. Använd den inte bara för att återvända till lane utan också för att påverka andra delar av kartan, till exempel att gå med i en avgörande lagkamp eller säkra ett mål som Dragon.

Maokai

Maokais förmågor gör det möjligt för honom att låsa fast motståndare, vilket gör honom till en värdefull tillgång i lagstrider. Hans passiva, Sap Magic, läker honom när han träffar fiender med förmågor, vilket förbättrar hans lane staying power. Med sin W och R kan Maokai inleda slagsmål på ett tillförlitligt sätt, vilket gör honom till ett hot i både körfält och lagfäktningar.

Använd Sapling Toss i buskarna för att kontrollera visionen och trakassera din motståndare. Twisted Advance är ett pålitligt verktyg för att engagera eller koppla ur. Använd det klokt för att fånga motståndare eller fly från ogynnsamma slagsmål. Använd Bramble Smash för att säkert farm minions och hålla vågen nära ditt torn om det behövs.

I lagstrider kan du använda Nature’s Grasp för att initiera eller splittra fiendelaget, vilket gör det lättare för ditt lag att dra nytta av desorienterade motståndare. Din W och Q är utmärkta för peeling. Skydda ditt lags skadeutdelare under skärmytslingar.

Doran’s Shield för försvar mot poke-tunga mästare eller Corrupting Potion för extra sustain är de bästa alternativen som startföremål. Sunfire Aegis för hälsa och områdesskador, Spirit Visage för att förbättra läkning och Thornmail för att motverka tunga AD- och helande mästare.

Om du gillar att spela tanky mästare kan du kolla vår guide:

Garen

Garen’s förmågor är enkla, utan några skicklighetsskott, vilket gör honom lätt att plocka upp och spela. Hans passiva förmåga, Perseverance, gör att han kan regenerera hälsa snabbt när han inte är i strid, vilket förlåter misstag som gjorts under spelet. Han kan vara effektiv med olika byggnader och anpassa sig som en tank eller skadehandlare beroende på spelets behov.

Utnyttja Q-E-kombinationen för handel. Engagera dig med Q för att tysta motståndaren, följ upp med E för skada och dra dig tillbaka innan fienden kan motattacka. Garen’s E är utmärkt för vågröjning. Använd den för att hantera minionvågor effektivt, antingen genom att driva banan eller odla under tornet.

I lagstrider bör Garen sträva efter att tysta nyckelmål med sin Q och använda sin E för att hantera områdesskador. Hans ultimata används bäst på högprioriterade mål som har låg hälsa för att säkra dödar. Han är också effektiv i split pushing på grund av sin förmåga att snabbt rensa vågor och fly med sin Q.

Typiska startartiklar inkluderar Dorans sköld för försvar eller Dorans blad för mer aggressivt spel. Stridebreaker för rörlighet och engagemang, Dead Man’s Plate för rustning och hastighet och Sterak’s Gage för överlevnad i slagsmål rekommenderas ofta.

Anpassa din byggnad baserat på fiendens sammansättning och välj mellan mer skadeorienterade föremål som Black Cleaver eller defensiva föremål som Spirit Visage.

Darius

Darius utmärker sig i laningfasen, där hans förmåga att handla effektivt med Decimate och Crippling Strike kan tvinga motståndare ur körfältet eller säkra tidiga dödar. Om Darius säkrar en tidig ledning kan han bli nästan ostoppbar, särskilt med sin ultimata som kan avrätta fiender och återställa vid död. I lagstrider kan Darius ändra tidvattnet genom att dra nyckelmål med Apprehend och tillämpa Hemorrhage-stackar på flera fiender.

Använd Decimate för att trakassera och läka. Sikta på att träffa med bladet för maximal effekt. Hantera din minionvåg för att undvika överutvidgning, eftersom Darius är sårbar för ganks på grund av sin brist på flyktförmågor. Engagera dig med grundläggande attacker och Crippling Strike för att snabbt stapla Hemorrhage innan du avslutar med Decimate eller Noxian Guillotine.

Använd Apprehend för att fånga fiender som inte är i position och snabbt spränga dem med ditt team. I lagstrider, sikta på att träffa så många fiender som möjligt med Decimate. Använd Noxian Guillotine på mål med låg hälsa för att säkra död och återställa dess nedkylning.
Om du är före kan Darius effektivt dela push på grund av hans starka 1v1-funktioner och hot mot torn.

Föremål som Trinity Force för skador och rörlighet, Sterak’s Gage för överlevnad och Dead Man’s Plate för rustning och hastighet är effektiva på Darius.

Bruisers som Darius kan ändra spelets flöde om de kommer framåt och kräver mycket resurser från fiendens lag för att vara inneslutna.

Dr.Mundo

Dr. Mundos förmågor gör att han kan stanna i körfält längre än många andra mästare, tack vare hans hälsoregenerering och skadebegränsning. Med rätt föremålsbyggnad blir Dr. Mundo extremt svår att döda, vilket gör honom till en formidabel frontlinjenärvaro i lagstrider. Hans enkla förmågor gör honom lätt att lära sig och fokuserar mer på positionering och timing snarare än komplex mekanik.

Håll avståndet och använd din infekterade Bonesaw för att sist träffa minions och trakassera din motståndare. Var uppmärksam på hälsokostnaderna i samband med hans förmågor, särskilt tidigt när hans regenerering är lägre och undvik onödiga affärer tills du har byggt några kärnföremål som ökar din överlevnadsförmåga.

I lagstrider, positionera dig själv mellan fienden och dina bär. Använd Heart Zapper och Blunt Force Trauma för att hantera skador och störa fiendens lag. Använd din tankiness för att hjälpa ditt team att säkra mål som Dragon och Baron, absorbera skador och zonera ut motståndare.

Mordekaiser

Mordekaiser är en kraftfull toppfältmästare i League of Legends, känd för sin förmåga att dominera banmotståndare och påverka lagstrider avsevärt. Hans kit är utformat kring hållbarhet, skadeutgång och isolering av viktiga mål, vilket gör honom till ett bra val för nybörjare som vill lära sig svårigheterna med toppfältspel.

Hans ultimata gör honom till en av de bästa duellisterna, eftersom det tar bort målet från slagfältet, vilket gör att Mordekaiser kan slåss utan någon yttre störning. Hans W ger en betydande sköld som kan omvandlas till hälsa, vilket ger honom uppehållskraft i körfält och under slagsmål. Mordekaisers E och Q erbjuder utmärkt kontroll i lane och trånga slagsmål, med hans E som drar in fiender och hans Q som ger ökad skada på isolerade mål.

Använd Obliterate för att odla och trakassera. Sikta på att träffa fienden med kanten av förmågan att maximera skadan. Hantera skölden från Indestructible klokt, använd den för att absorbera skador och läka vid behov. Använd Death’s Grasp för att dra fiender mot dig, sätta upp dina andra förmågor eller dra dig tillbaka vid behov.

I lagstrider, använd Realm of Death på högvärdiga mål som fiendens ADC eller matade motståndare för att minska deras inverkan och luta kampen till ditt lags fördel. Som en tanky fighter, positionera dig mellan fienden och dina bärare, använd dina AoE-förmågor för att störa fiendens formationer.

Rylai’s Crystal Scepter för att sakta ner fiender med dina förmågor, vilket gör dem lättare att träffa med efterföljande attacker. Liandry’s Torment för ökad skada över tid, särskilt effektiv mot tankigare motståndare.

Quinn

Quinn spelas ofta som en ranged top laner, vilket gör att hon effektivt kan trakassera närstridsmotståndare och kontrollera banan. Hennes kit är utformat för hög rörlighet och sprängskador, vilket gör henne utmärkt för att plocka bort sårbara mål och snabbt rotera runt kartan.

Hon är effektiv mot många närstridsmästare på grund av hennes räckvidd och rörlighet. Hennes ultimata tillåter henne att ströva effektivt, vilket hjälper henne att påverka andra banor och säkra mål. Hon kan anpassa sig till olika roller som Marksman, Assassin eller split pusher beroende på spelets behov.

Använd Blinding Assault för att poke och odla säkert. Sikta på att träffa både fiendens mästare och minions för att maximera manaeffektiviteten. Vault kan användas defensivt för att skapa avstånd eller offensivt för att engagera. Det kan också användas för att hoppa över väggar i vissa situationer, vilket ökar Quinns flyktbarhet.

Använd Behind Enemy Lines för att ströva omkring och utöva tryck över hela kartan. Detta kan användas för att ganka andra banor eller säkra mål snabbt. I lagstrider, fokusera på att ta ut mål med högt värde. Quinns rörlighet och burst gör att hon kan nå och eliminera viktiga fiendemästare.

Du kan kolla vår guide om bästa lönnmördare för nybörjare om du vill kontrollera fler alternativ för rollen.

Jax

Han utmärker sig i 1v1-situationer, särskilt när spelet fortskrider. Hans Counter Strike (E) gör att han kan vinna affärer mot autoattackberoende mästare. Med sin snabba attackhastighet och förmåga att duellera är Jax en utmärkt split-pusher. Han kan snabbt ta ner torn och tillämpa tryck över hela kartan.

Jax är känd för sin starka närvaro i sent spel. När han förvärvar fler föremål ökar hans skadeutgång och överlevnad avsevärt, vilket gör honom till ett hot i både lagstrider och solomöten.

Fokusera på jordbruk och undvik onödiga affärer tidigt. Jax tidiga spel är svagare jämfört med hans mitt och sena spel. Använd Counter Strike (E) klokt för att mildra skador och vinna affärer. Engagera dig när det inte är nedkylt för maximal effektivitet. Använd Leap Strike (Q) för att både engagera dig i din motståndare och fly från potentiella ganks.

I lagstrider, sträva efter att hoppa på fiendens backline med Leap Strike (Q) och använd Counter Strike (E) för att undvika skador medan du bedövar flera motståndare. Leta efter möjligheter att dela upp push. Jax kan snabbt ta ner torn och fly eller duellera med alla som försöker stoppa honom. Håll ett öga på större mål och var redo att teleportera till lagstrider eller säkra mål med ditt lag.

Trinity Force för skada och rörlighet, Sterak’s Gage för överlevnad och Blade of the Ruined King för duellkraft anses vara kärnföremål för honom.

Malphite

Malphite, känd som ”Shard of the Monolith”, är en robust toppfältmästare i League of Legends, som gynnas för sin enkla spelstil, starka tankfunktioner och imponerande närvaro i lagstrider.

Malphites ultimata, Unstoppable Force, är ett av de bästa initieringsverktygen i spelet, som kan vända tidvattnet för lagstrider. Med förmågor som skalar med rustning och en passiv som ger en skyddande sköld, utmärker Malphite sig för att absorbera skador. Hans kit motverkar naturligtvis AD och auto-attack beroende mästare, tack vare hans E: s attackhastighetsminskning och rustningsskalande förmågor.

Tidigt spel, använd Seismic Shard sparsamt för att spara mana. Det är effektivt för att trakassera eller säkra dödar men kan tömma din mana snabbt. Låt din Granite Shield regenerera mellan affärer för att maximera din effektiva hälsa. Malphite är inte särskilt stark i det tidiga spelet, så fokusera på jordbruk och undvik utökade affärer tills du har byggt några föremål.

Om du inte inleder, använd dina förmågor för att skydda din backline, särskilt mot dyktunga motståndare. Malphites närvaro är betydande kring stora mål som Dragon och Baron, tack vare hans AoE ultimate och ground slam.

Du kan experimentera med Malphite-byggnader och spela honom som en Mage i mittfältet eftersom hans AP-förhållande och skalning är ganska anmärkningsvärt.

Slutsats

Att välja mästare med okomplicerad mekanik och flexibla spelstilar är nyckeln för nybörjare i League of Legends.

Varje mästare kommer med sin egen unika uppsättning förmågor, styrkor och svagheter. Det är viktigt för nybörjare att experimentera med olika mästare för att hitta de som passar deras spelstil.

Oavsett vilken mästare som väljs bör nya spelare fokusera på att lära sig spelets grunder, till exempel kartmedvetenhet, lagarbete och målkontroll.

Eva Enta

Hej, jag heter Eva, bara en vanlig gamer-tjej. Om jag inte spelar Fortnite eller League of Legends tittar jag förmodligen på någon Esports-turnering. Låt oss hålla spelandan vid liv!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button