eSportseSports Guider

Varför öppnar inte Valorant

Den svenska spelvärlden är mycket engagerad i Valorants tävlingsscen. Spelare som Leo Jannesson har gjort sig ett namn inom esport, eftersom deras framgångsrika spel har resulterat i betydande penningpriser. Även om spelet har rönt ett stort intresse bland lokala spelare har det funnits tekniska problem som har påverkat spelupplevelsen negativt. Många fans av Valorant har rapporterat att de har haft tekniska problem som att inte kunna öppna spelet. Fortsätt läsa om du vill lära dig vad som orsakar detta problem och ta reda på hur du löser det.

Anledningar till att Valorant inte öppnas och sätt att åtgärda problemet

Om Valorant inte öppnas för dig kan det bero på föråldrade spelfiler eller begränsade systemresurser. Försök att uppdatera Valorant och verifiera spelfilernas integritet, stänga onödiga program, starta om datorn och kontrollera Valorants serverstatus. Om du behöver fler lösningar finns det ytterligare felsökningssteg tillgängliga, som att köra Valorant som administratör eller i kompatibilitetsläge, justera din PC-upplösning och avsluta bakgrundsprocessen Valorant.exe. Genom att utforska dessa alternativ kan du arbeta för att lösa problemet effektivt.

Kontrollera VALORANT-serverns status

Övervaka regelbundet VALORANT-serverstatusen för att hålla dig informerad om eventuella problem som påverkar spellanseringen. För att göra detta effektivt, kontrollera den officiella VALORANT-webbplatsen eller Riot Games Support för serverstatusuppdateringar i realtid. Dessa plattformar ger viktig information om serverprestanda, eventuella avbrott och underhållsuppdateringar. Genom att vara vaksam och regelbundet söka efter uppdateringar kan du proaktivt ta itu med eventuella problem som kan påverka din förmåga att starta VALORANT.
Övervaka Down Detector Valorant kan erbjuda värdefulla insikter i samhällsrapporterad information om serveravbrott, vilket kompletterar officiella tillkännagivanden. Om du följer VALORANTs officiella Twitter-konto kan du få snabba meddelanden om underhållsuppdateringar som kan påverka lanseringen av spelet. Att vara medveten om underhållsscheman för servrar är viktigt för att undvika oväntade lanseringsproblem och störningar i din spelupplevelse.

Kör VALORANT som administratör

Genom att köra spelet med administratörsrättigheter ger du det de behörigheter som krävs för att det ska fungera på bästa sätt och övervinna eventuella behörighetsrelaterade hinder.

När du högerklickar på spelets genväg och väljer ”Kör som administratör” visas ett fönster där du ombeds bekräfta. Klicka på ”Ja” för att garantera att VALORANT startas med nödvändiga administratörsbehörigheter. Detta enkla steg kan ofta åtgärda problem med behörigheter och göra det möjligt att öppna VALORANT utan några hinder.


Kör VALORANT i kompatibilitetsläge

Om du kör Valorant i kompatibilitetsläge kan spelet justera sina inställningar för att fungera mer effektivt med ditt Windows-operativsystem.
Genom att välja Kompatibilitetsläge för Windows 8 eller 7 i Egenskaper för Valorant.exe och aktivera det med administratörsbehörighet kan du förbättra Valorants prestanda och se till att det fungerar smidigt på ditt system. Det här steget är en vanlig felsökningsteknik för att hantera startproblem i Valorant, särskilt om du har kompatibilitetsproblem med din nuvarande Windows-version.

Lägg till VALORANT som undantag i Säkerhet

Om du lägger till VALORANT som ett undantag i Windows Security kan du undvika att spelfiler flaggas som hot, vilket ger ett smidigare spelande.
Genom att hantera inställningarna i Virus & Threat Protection kan du specifikt lägga till VALORANT som ett undantag, vilket förhindrar att säkerhetsprogram blockerar dess filer och eventuellt orsakar driftproblem. Detta gör att VALORANT kan köras utan avbrott från säkerhetsskanningar eller varningar, vilket löser problem relaterade till säkerhetsrestriktioner.


Uppdatera grafikdrivrutinen

Föråldrade grafikdrivrutiner kan leda till kompatibilitetsproblem, vilket gör att Valorant inte öppnas eller startas korrekt. Genom att regelbundet uppdatera grafikdrivrutinen kan du se till att Valorant presterar på topp. Att hålla grafikdrivrutinen uppdaterad är viktigt för att bibehålla kompatibiliteten med spelet och maximera den visuella kvaliteten.

Sänk datorns upplösning

Om du har problem med att starta Valorant på grund av äldre grafikdrivrutiner eller kompatibilitetsproblem kan du justera till en lägre upplösning för att förbättra prestanda och stabilitet.

Lägre upplösning kan minska belastningen på din GPU och kan hjälpa till att lösa startproblem. Genom att testa olika lägre upplösningar kan du identifiera den bästa inställningen för ett smidigt spelande.

Avsluta VALORANT.exe bakgrundsprocess

Om VALORANT inte startar som förväntat kan det bero på konflikter som orsakas av bakgrundsprocessen för VALORANT.exe.

För att åtgärda detta, öppna Aktivitetshanteraren på din dator. Leta efter eventuella förekomster av VALORANT.exe eller relaterade processer som körs i bakgrunden. Välj processen och välj att avsluta den. Genom att stänga den pågående VALORANT.exe-processen kan du eliminera eventuella kvarvarande problem och möjliggöra en ny start när du startar spelet.


Installera om VALORANT

För en lyckad lösning, börja med att avinstallera VALORANT och Riot Vanguard från avsnittet Program och funktioner i din Kontrollpanel.

Ladda sedan ner den senaste versionen av VALORANT från den officiella webbplatsen för att se till att du har de mest uppdaterade filerna. Följ installationsguiden för att installera om VALORANT på ditt system korrekt.
Det är viktigt att verifiera att ditt system uppfyller minimikraven för VALORANT för att undvika kompatibilitetsproblem som kan förhindra att spelet öppnas.

Ta bort konfigurationsfiler

Om du raderar konfigurationsfiler i VALORANT kan du effektivt lösa problem med korrupta inställningar eller konfigurationer som kan hindra spelet från att starta korrekt. När dessa konfigurationsfiler är skadade kan de leda till startproblem eller orsaka prestandaproblem i VALORANT.

Genom att ta bort dessa filer kan spelet generera nya inställningar och konfigurationer när det startas igen, vilket kan åtgärda eventuella startproblem som du kan uppleva.

För att utföra denna åtgärd måste du hitta och ta bort VALORANT-konfigurationsfilerna specifikt i mappen %LocalAppData%.

Slutsats

Genom att följa dessa steg kan du övervinna hindret och komma tillbaka till att njuta av konkurrenskraftigt spel i Valorant. Även om du inte är kompetent i felsökning är de råd som finns i den här artikeln lätta att följa. Tänk på att experimentera med de givna upplösningarna också hjälper dig att ta reda på vad som orsakar att spelet inte öppnas, vilket då skulle hjälpa dig att bli mer medveten om den tekniska förbättringen som måste tas i beaktande.

Mikael Lodi

Hej, jag heter Mikael Lodi. Jag har spelat hela mitt liv, särskilt Dota 2, men jag älskar även CS och Overwatch. Esport har alltid fascinerat mig, och jag älskar att dela med mig av mina kunskaper till andra gamers. Låt oss hålla igång spelpratet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button